Contact

Premie reisverzekering tot 7 procent duurder

De kans is groot dat je dit jaar meer geld kwijt bent aan je reisverzekering. Ten opzichte van 2018 hebben maar liefst 10 van de 22 reisverzekeraars de premies voor doorlopende reisverzekeringen verhoogd. De premiestijgingen lopen soms op tot gemiddeld 7 procent per verzekeraar, blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In sommige gevallen zag de vergelijker zelfs premiestijgingen van 14 procent.

De vergelijkingssite onderzocht op basis van 17 scenario’s voor verschillende gezinssamenstellingen wat de premies waren voor doorlopende reis- en annuleringsverzekeringen. Stellen zonder kinderen voelen de hogere premies het hardst.

Waarom stijgen de reisverzekering premies?

De verzekeraars die hun premies verhoogd hebben, geven als reden dat de ze meer geld kwijt zijn aan schades. De verzekeraars Centraal Beheer, FBTO en Unigarant geven aan dat het vooral gaat om claims voor medische kosten. Daarnaast zijn bij Centraal Beheer en FBTO de schades in verband met annuleringen toegenomen. Over stijgende medische kosten bij reisverzekeringen, luidden diverse partijen uit de reisbranche eerder al de noodklok.

Wat kun je doen aan een hogere premie?

Als jouw reisverzekeraar de premies verhoogt, ga je hier natuurlijk niet zomaar mee akkoord. Zie het als een goed moment om eens te kijken of je reisverzekering ergens anders goedkoper kan. En de kans dat dat kan is heel groot, volgens Amanda Bulthuis van Geld.nl. “Uit onze analyse blijkt dat je gemiddeld bijna 200 euro per jaar kan besparen op de premie van je doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Voor gezinnen met kinderen kan het zelfs oplopen tot 280 euro per jaar. Dat is toch een leuk extraatje voor tijdens je vakantie.”

GezinssituatieMogelijke besparing*
Alleenstaande € 100
Stel zonder kinderen € 180
Gezin met 2 kinderen
tot 5 jaar
 € 233
Gezin met 3 oudere kinderen
(8, 10 en 12 jaar)
 € 279
Alleenstaande met kinderen
(5 en 7 jaar)
 € 164
Gemiddeld € 191

*Per jaar ten opzichte van hoogste premie

;