Contact

Premies autoverzekering dalen verder

Autoverzekeringen zijn in het eerste halfjaar van 2022 goedkoper geworden. De gemiddelde premie voor een autoverzekering was in januari t/m juni van dit jaar 80,74 euro per maand. In 2021 was de gemiddelde premie nog 82,27 euro per maand. Dit blijkt de Datamonitor Autoverzekering van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. “Dat de premies daalden komt mede doordat er in 2021 minder voertuigcriminaliteit was, zoals diefstal, autobranden en vandalisme”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. “Dit effect verwerken verzekeraars in de premies van de eerste maanden van dit jaar.”

Minder schades door criminaliteit

Geld.nl onderzocht de gemiddelde premies van consumenten die een vergelijking maakten op de website. Hieruit blijkt dus dat de gemiddelde premie in de eerste helft van 2022 bijna 2 procent lager lag dan in 2021.

Gemiddelde maandpremie autoverzekering

De premiedaling komt dus vooral doordat verzekeraars de positieve schadecijfers van 2021 verrekenden in hun premies. Zo was in 2021 het aantal autodiefstallen lager dan de afgelopen 5 jaar. Verder daalde het aantal autobranden en was er minder vandalisme aan auto’s. Dit komt vermoedelijk doordat mensen vanwege de coronapandemie vaker thuis waren.

Komende tijd juist weer hogere premies

Bulthuis verwacht echt dat de premies voor autoverzekeringen de komende tijd juist weer stijgen. “Nu mensen weer vaker met de auto op pad of naar het werk gaan, neemt de criminaliteit toe. Daarnaast zorgt de hoge inflatie er ook voor dat reparaties aan auto’s steeds duurder worden. Hierdoor zullen autoverzekeraars de premies juist weer moeten verhogen, om de toenemende schadelast te kunnen betalen.”

Tip! De premies voor autoverzekeringen verschillen flink. Zo is de goedkoopste autoverzekering soms wel 600 euro per jaar goedkoper dan de duurste autoverzekering. Door je autoverzekering te vergelijken op Geld.nl zie je direct wat de beste en voordeligste autoverzekering voor jou is. Bovendien kun je direct online de autoverzekering afsluiten.

;