Contact

Reactie uitzending Kassa zorgverzekeringen en vergelijkingssites

In het VARA consumentenprogramma Kassa stond op zaterdag 21 november 2015 het thema zorgverzekeringen centraal. In de uitzending werd met name kritisch gekeken naar vergelijkingssites.

In dit bericht verduidelijken wij graag onze reactie hierop.

Geld.nl is een objectieve vergelijkingssite. Dit waarborgen wij als volgt:

Wij stellen mensen in staat om op eenvoudige manier zelf de juiste zorgverzekering te kiezen. Dit betekent dat we je in onze Zorgvergelijker helpen om alle zorgverzekeringen te vinden die voldoen aan jouw zorgwensen. Vervolgens sorteren we die voor jou op premie. Dié passende zorgverzekering met de scherpste premie vind je altijd bovenaan. Zo wordt de juiste keuze maken heel eenvoudig.

Maar je bepaalt zelf welke verzekering je uiteindelijk kiest. Dit kun je natuurlijk alleen goed doen als je een compleet beeld hebt van de mogelijkheden. Wij tonen je daarom alle zorgverzekeringen die pas bij jouw wensen, ook die van verzekeraars waarmee wij geen afspraken hebben. Open en eerlijk!

Keurmerk vergelijkingssites

In de uitzending van Kassa werd verder ingegaan op het Keurmerk Objectief Vergelijken dat vier vergelijkingssites op donderdag 19 november introduceerden. Oprichter van Geld.nl, Sieto de Vries reageert hier op als volgt:
“Wij vinden het Keurmerk een goed initiatief. Wij hebben in het verleden ook opgeroepen tot een keurmerk, omdat er veel kritiek is op vergelijkingssites. Een keurmerk scheidt het kaf van het koren. Ik heb de voorwaarden doorgenomen en Geld.nl doet mee.”

“Ik vind de manier waarop het keurmerk tot stand is gekomen persoonlijk wel erg jammer. Er is door de vier vergelijkingssites vooraf geen overleg geweest met de andere partijen. Als je tot doel stelt een groot draagvlak en meer geloofwaardigheid, dan had het keurmerk ook zoveel mogelijk grote marktpartijen vooraf moeten benaderen. Nu is het gewoon een marketingstunt”, aldus De Vries.

Overigens moeten de vier oprichters zelf ook nog gescreend worden of zij voldoen aan de voorwaarden. Dus in feite mogen ze het keurmerk niet dragen.

;