Contact

Reisverzekering twee keer zo duur via reisorganisatie

Vakantiegangers die direct bij boeking een reisverzekering afsluiten bij de reisorganisatie, betalen vaak twee keer zoveel premie als wanneer zij zelf op zoek zouden gaan naar de goedkoopste reisverzekering. Dit blijkt uit een onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. “Het is natuurlijk gemakkelijk om je verzekering direct bij boeken af te sluiten, maar wie daarvoor kiest is meestal een dief van de eigen portemonnee”, zegt Amanda Bulthuis van Geld.nl.

Geld.nl vergeleek de premies van reisverzekeringen via reisorganisaties met de premies voor vergelijkbare verzekeringen bij reisverzekeraars zelf. De meeste reisorganisaties werken samen met verzekeraar de Europeesche en bieden een speciale kortlopende verzekering aan waarin ook een dekking voor geneeskundige kosten is opgenomen. De premies hiervoor zijn bij alle reisorganisaties gelijk. Wie hiervoor kiest, betaalt bij een reis van 14 dagen binnen Europa ongeveer 22 euro per persoon. “Maar als je een gelijkwaardige kortlopende reisverzekering boekt bij OHRA, ben je maar 11,20 euro kwijt”, licht Bulthuis toe.

Reis je met z’n tweeën en neem je er ook nog een annuleringsverzekering bij met een dekking tot 1.400 euro, dan is het verschil iets kleiner. Bij reisorganisaties die samenwerken met de Europeesche ben je in het goedkoopste geval 106 euro kwijt, terwijl je bij de goedkoopste vergelijkbare verzekering hiervoor 84 euro betaalt.

Allianz Global Assistance en Unigarant

De Europeesche is verreweg de grootste speler als het gaat om reisverzekeringen via reisorganisaties. Enkele organisaties werken samen met Allianz Global Assistance of Unigarant. De premies voor reisverzekeringen die je via een reisorganisatie bij Allianz Global Assistance afsluit, liggen zelfs nog hoger dan bij de Europeesche. Een kortlopende reisverzekering voor 14 dagen binnen Europa kost 28 euro. Bij reisorganisaties die met Unigarant samenwerken betaal je hiervoor in het goedkoopste geval 21 euro.

Zelf een reisverzekering kiezen

Wie zelf op zoek naar een reisverzekering is vrijwel altijd goedkoper uit, stelt Geld.nl. “De goedkoopste reisverzekering die past bij je reis, kun je via internet al binnen enkele minuten vinden. Als je daarbij bedenkt dat het je al snel enkele tientjes, of bij lange vakanties met je gezin soms zelfs honderden euro’s kan schelen, is dit snel verdiend”, aldus Bulthuis.

Voor wie meerdere keren per jaar naar het buitenland gaat en geen zin heeft om bij elke vakantie of weekendje weg opnieuw op zoek te gaan naar de goedkoopste reisverzekering, is een doorlopende reisverzekering een goede optie. Als je één lange vakantie en twee weekendjes per jaar hebt binnen Europa, is dit vaak al een voordeligere optie dan een kortlopende reisverzekering. En je hebt er na het afsluiten geen omkijken meer naar, omdat je bij elke reis die je boekt gewoon verzekerd bent.

Premies reisverzekeringen via reisorganisatie

VerzekeraarEuropadekking 14 dagenWerelddekking 14 dagen
Europeesche*22,40 eurp35 euro
Allianz Global Assistance*28 euro42 euro
Unigarant*21 euro33,60 euro
Vergelijkbaar bij OHRA**11,20 euro17,36 euro

*Goedkoopste variant via reisorganisaties
**Aanbieder goedkoopste kortlopende reisverzekering op Geld.nl

;