Contact

Utrechter betaalt het meest voor de basisverzekering

Met 108,30 euro per maand betalen inwoners van de provincie Utrecht gemiddeld het meest voor hun basisverzekering. Dit is ruim 24 euro per jaar meer dan het landelijk gemiddelde. Dit blijkt uit cijfers van de financiële vergelijkingssite Geld.nl.

Utrecht duurste basisverzekering

Relatief veel restitutiepolissen in Utrecht


“Een deel van de verklaring voor de hoge basispremie in Utrecht is dat in deze provincie veel mensen kiezen voor een restitutiepolis”, legt Amanda Bulthuis van Geld.nl uit. Dit is een basisverzekering met volledig vrije zorgkeuze. "Je kiest zelf naar welk ziekenhuis je gaat, zonder dat dit invloed heeft op je vergoeding." Maar je betaalt voor zo’n zorgverzekering dus wel meer premie. Overigens geldt bij een restitutiepolis soms ook dat je de rekening van je zorgverlener eerst zelf moeten betalen. Je krijgt het geld dan achteraf terug van je zorgverzekeraar. In Utrecht kiest 23,05 procent voor een restitutiepolis, terwijl gemiddeld in Nederland slechts 20,45 procent dit doet.

Keuzes type basisverzekering Utrecht

Meer cijfers over zorgverzekeringen?


Deze en nog veel meer interessante feiten over de keuzes die mensen maken voor hun zorgverzekering blijken uit de cijfers van financiële vergelijkingssite Geld.nl. Op basis van alle vergelijkingen en aanvragen voor 2019 op de website onderzochten we welke keuzes mensen maken. Daarnaast keken we specifiek naar de verschillen per provincie en tussen mannen en vrouwen.

Bekijk de uitgebreide Datamonitor zorgverzekeringen van Geld.nl

;