Contact

Utrechters lenen het meeste geld, Drenten het minst

Inwoners van de provincie Utrecht lenen gemiddeld de hoogste bedragen. Dit blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl. Utrechters lenen gemiddeld een bedrag van 19.843 euro. Inwoners van Drenthe lenen met 15.471 euro gemiddeld het minst. Gemiddeld in Nederland wordt 17.505 euro geleend.

Gemiddeld leenbedrag per provincie

Meeste leningen in Noord-Holland en Flevoland

Geld.nl onderzocht de gegevens van ruim 12.000 kredietaanvragen in de periode van april t/m juli 2019. De site keek ook in welke provincies mensen het meest geld lenen. Hieruit blijkt dat de meeste leenaanvragen in Zuid- en Noord-Holland worden gedaan. In de provincies Zeeland, Drenthe en Groningen wordt het minst vaak geleend.

Over Geld.nl

Geld.nl is een onafhankelijke financiële vergelijkingssite. Geld.nl onderscheidt zich in de markt door het vergelijken van het grootste aanbod financiële producten. Zodoende weet je altijd zeker dat het voordeligste product ertussen staat.

Op Geld.nl vergelijk je naast leningen ook autoverzekeringen, woon- en reisverzekeringen, hypotheken en nog veel meer financiële producten. Geld.nl is als één van de weinige vergelijkers aangesloten bij het Keurmerk Objectief Vergelijken.