Contact

Utrechters lenen nog steeds het meeste geld, Drenten het minst

Inwoners van de provincie Utrecht lenen gemiddeld de hoogste bedragen. Dit blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. Utrechters lenen gemiddeld een bedrag van 19.201 euro. Inwoners van Drenthe lenen met 15.870 euro gemiddeld het minst.

Over het onderzoek

Geld.nl onderzocht de gegevens van ruim 12.500 kredietaanvragen in de eerste helft van 2020 en zette dit af tegen alle aanvragen die 2019 werden gedaan. Hieruit blijkt dat ook in 2019 Utrecht aan kop ging als provincie waar het meeste werd geleend, met gemiddeld 19.843 euro. Het gemiddelde bedrag voor geld lenen was in 2019 in de provincie Drenthe ook al het laagst. Inwoners van die provincie leenden toen gemiddeld 17.471 euro.

Gemiddeld leenbedrag per provincie

Over Geld.nl
Geld.nl is een onafhankelijke financiële vergelijkingssite. Geld.nl onderscheidt zich in de markt door het vergelijken van het grootste aanbod financiële producten. Zodoende weet je altijd zeker dat het voordeligste product ertussen staat.

Op Geld.nl vergelijk je naast leningen ook autoverzekeringen, woon- en reisverzekeringen, hypotheken en nog veel meer financiële producten. Geld.nl is als één van de weinige vergelijkers aangesloten bij het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Verder houden we nauwgezet de actuele leenrentes en marktcijfers op het gebied van lenen in de gaten. Ook onderzoeken we op basis van vergelijkingen en aanvragen op Geld.nl welke keuzes mensen maken rondom hun lening(en). Bekijk voor de meeste actuele cijfers onze Datamonitor Lenen.

;