Contact

"Vergelijk opstalverzekeringen in Nederland en bespaar tot € 150."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

All risk opstalverzekering

vergelijk & vind de beste deal
DD-MM-JJJJ

All risk opstalverzekering

Je hoopt er natuurlijk niet op, maar als je woning bij een flinke brand of door noodweer volledig vernietigd of onbewoonbaar wordt, loopt de schade al snel in de honderdduizenden euro’s. Een goede opstalverzekering voor je koopwoning is dus zeker geen overbodige luxe. Met een all risk opstalverzekering verzeker je je woning zo uitgebreid mogelijk. Je bent dan namelijk niet alleen verzekerd voor schades door brand, storm en water, maar ook voor ongelukjes door jezelf of je gezinsleden. Bijvoorbeeld als je je gereedschapskist laten vallen en het parket beschadigt.

All risk opstalverzekering

Je kunt ook kiezen voor een extra uitgebreide opstalverzekering. Je bent dan wel verzekerd voor de schades waar je zelf meestal niets aan kunt doen, zoals brand-, storm- en waterschade. Maar schade door onvoorzichtigheid van jezelf of je gezinsleden wordt niet vergoed.

Goedkoopste opstalverzekering

Veelgestelde vragen over all risk opstalverzekering

Amanda Bulthuis, onze expert op het gebied van opstalverzekeringen, heeft de meestgestelde vragen over all risk opstalverzekering op een rij gezet. Deze informatie is voor het laatst geüpdatet op vrijdag 1 december 2023.

Wat is een all risk opstalverzekering?

Bij een opstalverzekering heb je de keuze uit twee soorten dekkingen: een extra uitgebreide opstalverzekering en all risk .Een all risk opstalverzekering is een verzekering waarmee je je woning verzekert tegen bijna alle soorten schades. Denk aan: brand- storm- en waterschades. Maar je bent ook verzekerd tegen schades door een ongelukje van jezelf of je gezinsleden. Bijvoorbeeld als je partner een pot verf over het gelijmde laminaat laat vallen. Lees hier meer over welke schades wel en niet verzekerd zijn met een all risk opstalverzekering.

Wat kost je opstal all risk verzekeren?

Hoeveel premie je voor een all risk opstalverzekering betaalt, verschilt per woning. Bij het bepalen van de premie voor de all risk opstalverzekering kijkt de verzekeraar namelijk vooral naar de herbouwwaarde van je woning. Dat is het bedrag dat je nodig hebt om dezelfde woning op dezelfde plaats opnieuw te bouwen. Daarnaast hangt de premie van je all risk opstalverzekering af van:

 • De materialen waarvan je woning is gemaakt (een woning met brandbare materialen, zoals hout of riet heeft meer kans op schade en betekent dus een hogere premie).
 • De omgeving waar je woont, in sommige gebieden heb je bijvoorbeeld meer kans op schades waardoor je premie hoger wordt.
 • De onderhoudsstaat van je woning.
 • Of je zonnepanelen meeverzekerd.

Zoals je ziet, vraagt de premie voor je all risk opstalverzekering om een persoonlijke berekening. Tijdens je opstalverzekering vergelijken op Geld.nl vragen we je daarom alle benodigde gegevens in te vullen. Daarmee berekenen wij de premies voor jouw situatie en woning. Zo zie je meteen wat een all risk opstalverzekering voor jou kost.

Opstalverzekering all risk of niet?

Om te bepalen of je een all risk dekking wilt of niet, moet je je vooral afvragen hoe belangrijk je het vindt dat je woning en alles wat eraan vastzit ook verzekerd is door ongelukjes die jij en je gezinsleden zelf veroorzaken. Dat is namelijk de enige extra dekking van all risk ten opzichte van extra uitgebreid bij een opstalverzekering. Ga je voor je woning verzekeringen vergelijken op Geld.nl? Dan kun je bij de filters switchen tussen extra uitgebreid en all risk. Je ziet dan meteen hoeveel je per maand extra betaalt voor een all risk opstalverzekering en of het je dat waard is.

Hoe vind je de beste all risk opstalverzekering voor je woning?

Je woning is misschien wel de grootste aankoop die je in leven doet en daarnaast een heel dierbaar bezit. Je zou toch niet zonder je huis willen? Een goede all risk opstalverzekering is daarom erg belangrijk. Kijk daarbij niet alleen naar de premie, maar ook naar de dekking en hoeveel eigen risico je bijvoorbeeld betaalt bij een schade. Op Geld.nl houden we hier ook rekening mee. We geven elke opstalverzekering een prijs/kwaliteitsscore. Daarbij kijken we naar:

 • Premie
 • Eigen risico
 • Eigen risico stormschade
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Dekking brand- en stormschade
 • Dekking inbraakschade
 • Dekking waterschade
 • Opzegtermijn in het 1e jaar

De all risk opstalverzekering met de beste prijs/kwaliteitsscore voor jouw situatie zie je altijd bovenaan je resultaten. Zo vind je zeker de beste all risk opstalverzekering voor jouw woning.


Waarom all risk opstalverzekering vergelijken via Geld.nl?

Je vergelijkt op Geld.nl altijd 100% onafhankelijk het meest complete aanbod opstalverzekeringen van Nederland. Dat betekent dat je op Geld.nl opstalverzekeringen ziet die je bij andere vergelijkingssites niet ziet. Zo weet je zeker dat de beste en goedkoopste all risk opstalverzekering voor jouw situatie ertussen staat.

Daarnaast bieden we je op Geld.nl de laagste prijsgarantie voor je opstalverzekering. Vind je binnen één week na het afsluiten van je opstalverzekering via Geld.nl ergens anders dezelfde opstalverzekering tegen een lagere prijs? Dan betalen wij je het verschil terug, plús vijf procent hiervan gedurende een heel jaar. Meer informatie lees je in het artikel over de laagste prijsgarantie van Geld.nl.

Top 10 goedkoopste all risk opstalverzekeringen

Om je een beeld te geven van wat je opstal verzekeren ongeveer kost, hebben we de top 10 goedkoopste all risk opstalverzekeringen voor je in kaart gebracht. Deze premies zijn gebaseerd op een voorbeeldscenario. Wil je precies weten wat een verzekering voor jouw opstal kost? Maak dan een persoonlijke vergelijking door op de button onder de tabel te klikken en vind een goedkope all risk opstalverzekering voor jouw situatie.

Top 10 goedkoopste all risk opstalverzekeringen
Top 10 goedkoopste all risk opstalverzekeringen
OpstalverzekeraarNaamPremie / maand
Verzekeruzelf.nlOpstalverzekering (AR)
€ 11,57
a.s.r.Opstalverzekering (AR)
€ 16,70
ANWBOpstalverzekering (AR)
€ 17,49
Centraal BeheerOpstalverzekering (AR)
€ 17,85
InsharedOpstalverzekering (AR)
€ 18,15
UnivéOpstalverzekering (AR)
€ 18,54
Allianz DirectOpstalverzekering (AR)
€ 18,63
KlaverbladOpstalverzekering (AR)
€ 20,25
De GoudseOpstalverzekering (AR)
€ 20,31
UnigarantOpstalverzekering (AR)€ 21,14
Start vergelijken

*Berekening d.d. 14 februari 2022– Gebaseerd op een rijtjeswoning in Groningen voor een gezin met kinderen en een hoofdaanvrager van 33 jaar. Wij ontvangen deze premies van de onafhankelijke dataleverancier Moneyview.

Tips voor de beste all risk opstalverzekering

We willen graag dat je de goedkoopste en beste all risk opstalverzekering vindt, die past bij jou en je woning. Daarom geven we je informatie en tips mee voor het vergelijken. We zetten ze voor je op een rij:

Tips voor de beste all risk opstalverzekering

Vergoedingen all risk opstalverzekering

Een opstalverzekering vergoedt dus schades aan je woning, maar ook aan alles wat erbij hoort en aan vast zit.

Zoals: bijgebouwen, je tuin, leidingen, dakpannen, een vaste vloer, zonnepanelen en satellietschotels.

Hieronder geven we je een uitgebreid overzicht van schades die een opstalverzekering all risk vergoedt:

 • Brandschade
 • Bliksemschade
 • Aanrijding of aanvaring. Als iemand bijvoorbeeld tegen je woning aanrijdt met de auto.
 • Ontploffing. Bijvoorbeeld een gasexplosie.
 • Olie-, rook- en roetschade
 • Schroei-, zeng- en smeltschade
 • Diefstal- en inbraakschade
 • Stormschade (minimaal windkracht 7)
 • Waterschade
 • Schade door neerslag of lekkage
 • Schade door omvallen van bomen, kranen of heistellingen
 • Schade door neerstortende vliegtuigen
 • Schade door ongelukjes van jezelf of je gezinsleden

Daarnaast vergoedt een opstalverzekering met all risk dekking schade die veroorzaakt worden bij het oplossen van de schade. Je kunt hierbij denken aan schade door het bluswater van de brandweer of hak- en breekwerk dat nodig is om een lekkage op te sporen.

Schades die een all risk opstalverzekering niet dekt

Een all risk opstalverzekering heeft dan wel de meest uitgebreide dekking die je kunt kiezen, toch worden niet alle schades die kunnen optreden vergoedt.

Zo sluiten vrijwel alle opstalverzekeraars de volgende schades uit:

 • Aardbevingen
 • Overstromingen
 • Vulkaanuitbarstingen
 • Opzet en roekeloosheid van jezelf of je gezinsleden
 • Slecht onderhoud aan de woning
 • Langzaam inwerkende slijtage. Denk aan het verzakken van je woning door jarenlang een te lage grondwaterstand.

All risk opstalverzekering vergelijken

Afgelopen jaren zijn de premies voor opstalverzekeringen flink gestegen, blijkt uit onderzoek van Moneyview.

Daarnaast verschillen de premies tussen de all risk opstalverzekeringen van diverse verzekeraars enorm. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste allrisk opstalverzekering loopt op tot wel 150 euro per jaar! Een goede vergelijking maken en de beste en goedkoopste opstalverzekering voor jouw situatie kiezen, bespaart je een hoop geld.

Op Geld.nl helpen we je in 5 stappen de beste deal voor je all risk opstalverzekering te vinden.

 1. Vul enkele persoonlijke gegevens in
 2. Kies je dekking
 3. Geef ons informatie over je woning
 4. Vergelijk de beschikbare all risk opstalverzekeringen voor jouw situatie
 5. Sluit de all risk opstalverzekering van je keuze direct online af

Tip! Je wilt waarschijnlijk ook de spullen die in je woning staan goed verzekeren. Dat kan met een inboedelverzekering of een woonverzekering (combinatie van inboedel + opstalverzekering). Ook voor deze verzekeringen vind je Geld.nl altijd de beste deal!

Opstalverzekering afsluiten? Vergelijk, kies en bespaar!