Contact

"Vergelijk opstalverzekeringen in Nederland en bespaar tot € 150."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Extra uitgebreide opstalverzekering

vergelijk & vind de beste deal
DD-MM-JJJJ
Meest complete vergelijker Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
opstalverzekering vergelijker.

Website van het Jaar 2022 Website van het Jaar 2022

Geld.nl is voor de 6de keer
genomineerd voor de beste website

Laagste prijsgarantie Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Dit vinden klanten van ons
10   "Goede service"
Mohammed Zaoumi 6 december 2022
8   "Top geregeld en snel"
Wouter van de Kamp 5 december 2022
10   "Gebruikersvriendelijke site"
Henry Esajas 5 december 2022
Opstalverzekering experts Geld.nl
Opstalverzekering specialisten

De informatie op deze pagina is geschreven door Amanda Bulthuis, productspecialist op het gebied van opstalverzekeringen.

Opstalverzekering adviseurs

Onze gecertificeerde inboedelverzekering adviseurs helpen je graag bij het kiezen en aanvragen van de beste inboedelverzekering. Heb je vragen? Kijk hier voor een antwoord op de meestgestelde vragen of stuur een appje naar 06-38336770.

"Misschien heb je één van de volgende vragen?"
Wat is een extra uitgebreide opstalverzekering?

Met een opstalverzekering verzeker je jezelf tegen schade aan je woning. Je hebt bij het afsluiten van opstalverzekering meestal de keuze uit twee dekkingen: extra uitgebreid en all risk. Een extra uitgebreide opstalverzekering verzekert bijna alle soorten schades aan je woning, zoals brand-, storm-, of waterschade, of een boom die op je woning valt. Veroorzaak jij of een gezinslid zelf schade door een ongelukje? Dat wordt niet vergoed. Daarvoor heb je een all risk opstalverzekering nodig. Lees hier meer over welke schades verzekerd zijn met een extra uitgebreide opstalverzekering.

Wat kost een extra uitgebreide opstalverzekering?

De premie voor een extra uitgebreide opstalverzekering hangt vooral af van de herbouwwaarde van je woning. Dit is het bedrag dat nodig is om bij een grote schade je woning helemaal opnieuw te bouwen. Hier lees je meer over de herbouwwaarde en hoe die berekend wordt. Daarnaast kijken verzekeraars naar de volgende factoren om de premie voor je extra uitgebreide opstalverzekering te bepalen:

 • Van welke materialen de woning gemaakt is (een huis met riet en hout heeft bijvoorbeeld meer kans op flinke schade bij brand en is dus duurder om te verzekeren).
 • De omgeving waar je woont, in sommige gebieden heb je bijvoorbeeld meer kans op schades waardoor je premie hoger wordt.
 • Hoe goed de woning onderhouden is.
 • Of je zonnepanelen meeverzekerd.

De premie voor een extra uitgebreide opstalverzekering is dus voor iedereen anders en vraagt om een berekening op maat. Tijdens het opstalverzekering vergelijken op Geld.nl vragen we je daarom altijd om de benodigde gegevens over jezelf en je woning in te vullen. Daarmee berekenen wij de premies voor jouw situatie en woning. Zo zie je meteen wat een extra uitgebreide opstalverzekering voor jou kost.

Hoe vind ik de beste extra uitgebreide opstalverzekering voor mijn woning?

Als je huis bij een brand of hevige storm beschadigd raakt of zelfs onbewoonbaar wordt, kost herstellen of opnieuw bouwen al snel honderdduizenden euro’s. Een goede extra uitgebreide opstalverzekering voor je woning is dus erg belangrijk. Je moet daarbij op meer dingen letten dan alleen de premie. Kijk bijvoorbeeld ook hoeveel eigen risico je betaalt bij een schade en welke schades wel en niet verzekerd zijn. Op Geld.nl houden we hier ook rekening mee. We geven namelijk elke opstalverzekering een prijs/kwaliteitsscore. We kijken daarbij naar:

 • Premie
 • Eigen risico
 • Eigen risico stormschade
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Dekking brand- en stormschade
 • Dekking inbraakschade
 • Dekking waterschade
 • Opzegtermijn in het 1e jaar

De extra uitgebreide opstalverzekering met de beste prijs/kwaliteitsscore voor jouw situatie staat altijd bovenaan bij je resultaten. Zo vind je zeker de beste extra uitgebreide opstalverzekering voor jouw woning.

Waarom extra uitgebreide opstalverzekeringen vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé vergelijkingssite  voor verzekeringen, dus ook voor de opstalverzekering. Je vergelijkt op Geld.nl 100% onafhankelijk het meest complete aanbod opstalverzekeringen in Nederland. Dit betekent dat je op Geld.nl opstalverzekeringen ziet die je bij andere vergelijkingssites niet ziet. Je weet dus zeker dat de beste en goedkoopste extra uitgebreide opstalverzekering voor jouw situatie ertussen staat.

Daarnaast biedt Geld.nl je de laagste prijsgarantie voor je opstalverzekering. Vind je binnen één week na het afsluiten van je opstalverzekering via Geld.nl ergens anders dezelfde opstalverzekering tegen een lagere prijs? Dan betalen wij je het verschil terug, plús vijf procent hiervan gedurende een heel jaar. Meer informatie lees je in het artikel over de laagste prijsgarantie van Geld.nl.

Geld.nl was recent te zien bijBekijk alle media-optredens

Extra uitgebreide opstalverzekering

Ben je op zoek naar een opstalverzekering voor je woning? Dan kies je bij de meeste verzekeraars uit twee dekkingen: de extra uitgebreide opstalverzekering en de all risk opstalverzekering. De dekking van de extra uitgebreide opstalverzekering is al heel uitgebreid. Bijna alle schades aan je woning waar je zelf niets aan kunt doen zijn verzekerd. Denk aan brand, storm of waterschade.

Extra uitgebreide opstalverzekering

Wil je ook schades vergoed krijgen door een ongelukje van jezelf of je gezinsleden? Bijvoorbeeld een pot verf die je over je nieuwe gelijmde parketvloer laat vallen? Dan heb je een all risk opstalverzekering nodig. Je betaalt daarvoor wel meer premie dan voor een extra uitgebreide opstalverzekering.

Goedkoopste extra uitgebreide opstalverzekering

Top 10 extra uitgebreide opstalverzekeringen

Om je een beeld te geven van wat je opstal verzekeren ongeveer kost, hebben we de top 10 goedkoopste opstalverzekeringen voor je in kaart gebracht. Deze premies zijn gebaseerd op een voorbeeldscenario. Wil je precies weten wat een verzekering voor jouw opstal kost? Maak dan een persoonlijke vergelijking door op de button onder de tabel te klikken en vind een goedkope opstalverzekering voor jouw situatie.

Top 10 extra uitgebreide opstalverzekeringen
Top 10 extra uitgebreide opstalverzekeringen
OpstalverzekeraarNaamPremie / maand
Verzekeruzelf.nlWoonhuisverzekering Basis (EUG)€ 9,39
SNS BankWoonhuisverzekering (AR)€ 10,04
ReaalOpstalverzekering (EUG)€ 10,34
Verzekeruzelf.nlWoonhuisverzekering Allrisk (AR)€ 10,36
ReaalWoonhuisverzekering (AR)€ 11,58
DitzoWoonhuisverzekering (EUG)€ 12,17
FBTOWoonhuisverzekering (EUG)€ 12,20
a.s.r.Woonhuisverzekering (EUG)€ 12,74
InsharedOpstalverzekering (EUG)€ 13,10
HEMAOpstalverzekering (AR)€ 13,38

*Berekening d.d. 6 juli 2020– Gebaseerd op een rijtjeswoning in Groningen voor een gezin met kinderen en een hoofdaanvrager van 33 jaar. Wij ontvangen deze premies van de onafhankelijke dataleverancier Moneyview.

Start vergelijken

Tips voor de beste extra uitgebreide opstalverzekering

We willen graag dat je de goedkoopste en beste extra uitgebreide opstalverzekering vindt, die past bij jou en je huis. Daarom geven we je informatie en tips mee voor het vergelijken. We zetten ze voor je op een rij:

Tips voor de beste extra uitgebreide opstalverzekering
Vergoedingen extra uitgebreide opstalverzekering

1. Vergoedingen extra uitgebreide opstalverzekering

Een opstalverzekering vergoedt niet alleen schades aan je woning zelf, maar ook aan alle bijgebouwen en de tuin die bij je woning horen.

Ook zaken die in of aan je woning vastzitten zijn verzekerd, zoals leidingen, dakpannen, een vaste vloer, zonnepanelen of een satellietschotel.

We geven je hier een opsomming van schades die een extra uitgebreide opstalverzekering vergoedt:

 • Brandschade
 • Bliksemschade
 • Aanrijding of aanvaring. Als iemand bijvoorbeeld tegen je woning aanrijdt met de auto.
 • Ontploffing. Bijvoorbeeld een gasexplosie.
 • Olie-, rook- en roetschade
 • Schroei-, zeng- en smeltschade
 • Diefstal- en inbraakschade
 • Stormschade (minimaal windkracht 7)
 • Waterschade
 • Schade door neerslag of lekkage
 • Schade door omvallen van bomen, kranen of heistellingen
 • Schade door neerstortende vliegtuigen

Verder vergoedt de extra uitgebreide opstalverzekering ook schade die optreedt bij het oplossen van schades. Denk aan schade door het bluswater van de brandweer of hak- en breekwerk dat nodig is om een lekkage in een leiding op te sporen.

Uitsluitingen extra uitgebreide opstalverzekering

2. Uitsluitingen extra uitgebreide opstalverzekering

Een extra uitgebreide opstalverzekering vergoedt echter niet alle schades die kunnen optreden aan je woning.

Zo krijg je bijvoorbeeld nooit een vergoeding voor schade door:

 • Aardbevingen
 • Overstromingen
 • Vulkaanuitbarstingen
 • Opzet van jezelf of je gezinsleden
 • Roekeloosheid van jezelf of je gezinsleden
 • Slecht onderhoud aan de woning
 • Langzaam inwerkende slijtage. Denk aan het verzakken van je woning door jarenlang een te lage grondwaterstand.
Extra uitgebreide opstalverzekering vergelijken

3. Extra uitgebreide opstalverzekering vergelijken

De premies voor opstalverzekeringen zijn de laatste jaren alleen maar gestegen, blijkt uit onderzoek van Moneyview.

Daarnaast verschillen de premies tussen de verschillende opstalverzekeraars enorm. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste extra uitgebreide opstalverzekering loopt al snel op tot 150 euro per jaar. Goede reden dus om niet zomaar de eerste extra uitgebreide opstalverzekering te kiezen die je tegenkomt. Door eerst een vergelijking te maken en de beste en goedkoopste opstalverzekering voor jouw situatie te kiezen, bespaar je flink wat geld.

Op Geld.nl helpen we je de beste deal voor je extra uitgebreide opstalverzekering te vinden. Je vind in 5 stappen je dé extra uitgebreide opstalverzekering voor jouw woning:

 1. Vul enkele persoonlijke gegevens in
 2. Kies je dekking
 3. Geef ons informatie over je woning
 4. Vergelijk de beschikbare all risk opstalverzekeringen voor jouw situatie
 5. Sluit de all risk opstalverzekering van je keuze direct online af

Tip! Behalve je woning zelf wil je waarschijnlijk ook de spullen die erin staan goed verzekeren. Dat kan met een inboedelverzekering of een woonverzekering (combinatie van inboedel- + opstalverzekering). Ook voor deze verzekeringen vind je Geld.nl altijd de beste deal!

Meer besparen op je opstalverzekering?
 • Inboedelverzekering vergelijken

  Vergelijk eenvoudig online het grootste aanbod inboedelverzekeringen en betaal niet langer onnodig te veel.

 • Opstalverzekering vergelijken

  Vergelijk en vind de opstalverzekering met de laagste premie en beste voorwaarden voor jouw woning!

 • Woonverzekering vergelijken

  Met een woonverzekering sluit je zowel een inboedel- als opstalverzekering af. Wel zo handig, al je zaken bij één verzekeraar!

 • All risk inboedelverzekering

  De all risk inboedelverzekering vergoedt bijna alle schade aan je spullen. Vind hier de all risk inboedelverzekering met de laagste premie.

 • All risk opstalverzekering

  Met een all risk opstalverzekering worden bijna alle schade aan je woning vergoed. Vind hier direct de laagste premie.

 • All risk woonverzekering

  De all risk woonverzekering vergoedt vrijwel alle schade aan je spullen én woning. Vind hier direct de beste all risk woonverzekering.