Contact

"Vergelijk opstalverzekeringen in Nederland en bespaar tot € 150."

Eef van Opdorp - Budgetcoach Bekend van RTL4 en SBS 6

Extra uitgebreide opstalverzekering

vergelijk & vind de beste deal
DD-MM-JJJJ

Extra uitgebreide opstalverzekering

Ben je op zoek naar een opstalverzekering voor je woning? Dan kies je bij de meeste verzekeraars uit twee dekkingen: de extra uitgebreide opstalverzekering en de allrisk opstalverzekering. De dekking van de extra uitgebreide opstalverzekering is al heel uitgebreid. Bijna alle schades aan je woning waar je zelf niets aan kunt doen zijn verzekerd. Denk aan brand, storm of waterschade.

Extra uitgebreide opstalverzekering

Wil je ook schades vergoed krijgen door een ongelukje van jezelf of je gezinsleden? Bijvoorbeeld een pot verf die je over je nieuwe gelijmde parketvloer laat vallen? Dan heb je een allrisk opstalverzekering nodig. Je betaalt daarvoor wel meer premie dan voor een extra uitgebreide opstalverzekering.

Goedkoopste extra uitgebreide opstalverzekering

Veelgestelde vragen over extra uitgebreide opstalverzekering

Amanda Bulthuis, onze expert op het gebied van opstalverzekeringen, heeft de meestgestelde vragen over extra uitgebreide opstalverzekering op een rij gezet. Deze informatie is voor het laatst geüpdatet op donderdag 11 juli 2024.

Wat is een extra uitgebreide opstalverzekering?

Met een opstalverzekering verzeker je jezelf tegen schade aan je woning. Je hebt bij het afsluiten van opstalverzekering meestal de keuze uit twee dekkingen: extra uitgebreid en allrisk. Een extra uitgebreide opstalverzekering verzekert bijna alle soorten schades aan je woning, zoals brand-, storm-, of waterschade, of een boom die op je woning valt. Veroorzaak jij of een gezinslid zelf schade door een ongelukje? Dat wordt niet vergoed. Daarvoor heb je een allrisk opstalverzekering nodig. Lees hier meer over welke schades verzekerd zijn met een extra uitgebreide opstalverzekering.

Wat kost een extra uitgebreide opstalverzekering?

De premie voor een extra uitgebreide opstalverzekering hangt vooral af van de herbouwwaarde van je woning. Dit is het bedrag dat nodig is om bij een grote schade je woning helemaal opnieuw te bouwen. Hier lees je meer over de herbouwwaarde en hoe die berekend wordt. Daarnaast kijken verzekeraars naar de volgende factoren om de premie voor je extra uitgebreide opstalverzekering te bepalen:

 • Van welke materialen de woning gemaakt is (een huis met riet en hout heeft bijvoorbeeld meer kans op flinke schade bij brand en is dus duurder om te verzekeren).
 • De omgeving waar je woont, in sommige gebieden heb je bijvoorbeeld meer kans op schades waardoor je premie hoger wordt.
 • Hoe goed de woning onderhouden is.
 • Of je zonnepanelen meeverzekerd.

De premie voor een extra uitgebreide opstalverzekering is dus voor iedereen anders en vraagt om een berekening op maat. Tijdens het opstalverzekering vergelijken op Geld.nl vragen we je daarom altijd om de benodigde gegevens over jezelf en je woning in te vullen. Daarmee berekenen wij de premies voor jouw situatie en woning. Zo zie je meteen wat een extra uitgebreide opstalverzekering voor jou kost.

Hoe vind ik de beste extra uitgebreide opstalverzekering voor mijn woning?

Als je huis bij een brand of hevige storm beschadigd raakt of zelfs onbewoonbaar wordt, kost herstellen of opnieuw bouwen al snel honderdduizenden euro’s. Een goede extra uitgebreide opstalverzekering voor je woning is dus erg belangrijk. Je moet daarbij op meer dingen letten dan alleen de premie. Kijk bijvoorbeeld ook hoeveel eigen risico je betaalt bij een schade en welke schades wel en niet verzekerd zijn. Op Geld.nl houden we hier ook rekening mee. We geven namelijk elke opstalverzekering een prijs/kwaliteitsscore. We kijken daarbij naar:

 • Premie
 • Eigen risico
 • Eigen risico stormschade
 • Garantie tegen onderverzekering
 • Dekking brand- en stormschade
 • Dekking inbraakschade
 • Dekking waterschade
 • Opzegtermijn in het 1e jaar

De extra uitgebreide opstalverzekering met de beste prijs/kwaliteitsscore voor jouw situatie staat altijd bovenaan bij je resultaten. Zo vind je zeker de beste extra uitgebreide opstalverzekering voor jouw woning.

Waarom extra uitgebreide opstalverzekeringen vergelijken via Geld.nl?

Geld.nl is dé vergelijkingssite  voor verzekeringen, dus ook voor de opstalverzekering. Je vergelijkt op Geld.nl 100% onafhankelijk het meest complete aanbod opstalverzekeringen in Nederland. Dit betekent dat je op Geld.nl opstalverzekeringen ziet die je bij andere vergelijkingssites niet ziet. Je weet dus zeker dat de beste en goedkoopste extra uitgebreide opstalverzekering voor jouw situatie ertussen staat.

Daarnaast biedt Geld.nl je de laagste prijsgarantie voor je opstalverzekering. Vind je binnen één week na het afsluiten van je opstalverzekering via Geld.nl ergens anders dezelfde opstalverzekering tegen een lagere prijs? Dan betalen wij je het verschil terug, plús vijf procent hiervan gedurende een heel jaar. Meer informatie lees je in het artikel over de laagste prijsgarantie van Geld.nl.

Top 10 extra uitgebreide opstalverzekeringen

Om je een beeld te geven van wat je opstal verzekeren ongeveer kost, hebben we de top 10 goedkoopste opstalverzekeringen voor je in kaart gebracht. Deze premies zijn gebaseerd op een voorbeeldscenario. Wil je precies weten wat een verzekering voor jouw opstal kost? Maak dan een persoonlijke vergelijking door op de button onder de tabel te klikken en vind een goedkope opstalverzekering voor jouw situatie.

Top 10 extra uitgebreide opstalverzekeringen
Top 10 extra uitgebreide opstalverzekeringen
OpstalverzekeraarNaamPremie / maand
Verzekeruzelf.nlWoonhuisverzekering Basis (EUG)€ 9,39
SNS BankWoonhuisverzekering (AR)€ 10,04
ReaalOpstalverzekering (EUG)€ 10,34
Verzekeruzelf.nlWoonhuisverzekering Allrisk (AR)€ 10,36
ReaalWoonhuisverzekering (AR)€ 11,58
DitzoWoonhuisverzekering (EUG)€ 12,17
FBTOWoonhuisverzekering (EUG)€ 12,20
a.s.r.Woonhuisverzekering (EUG)€ 12,74
InsharedOpstalverzekering (EUG)€ 13,10
HEMAOpstalverzekering (AR)€ 13,38
Start vergelijken

*Berekening d.d. 6 juli 2020– Gebaseerd op een rijtjeswoning in Groningen voor een gezin met kinderen en een hoofdaanvrager van 33 jaar. Wij ontvangen deze premies van de onafhankelijke dataleverancier Moneyview.

Tips voor de beste extra uitgebreide opstalverzekering

We willen graag dat je de goedkoopste en beste extra uitgebreide opstalverzekering vindt, die past bij jou en je huis. Daarom geven we je informatie en tips mee voor het vergelijken. We zetten ze voor je op een rij:

Tips voor de beste extra uitgebreide opstalverzekering

Vergoedingen extra uitgebreide opstalverzekering

Een opstalverzekering vergoedt niet alleen schades aan je woning zelf, maar ook aan alle bijgebouwen en de tuin die bij je woning horen.

Ook zaken die in of aan je woning vastzitten zijn verzekerd, zoals leidingen, dakpannen, een vaste vloer, zonnepanelen of een satellietschotel.

We geven je hier een opsomming van schades die een extra uitgebreide opstalverzekering vergoedt:

 • Brandschade
 • Bliksemschade
 • Aanrijding of aanvaring. Als iemand bijvoorbeeld tegen je woning aanrijdt met de auto.
 • Ontploffing. Bijvoorbeeld een gasexplosie.
 • Olie-, rook- en roetschade
 • Schroei-, zeng- en smeltschade
 • Diefstal- en inbraakschade
 • Stormschade (minimaal windkracht 7)
 • Waterschade
 • Schade door neerslag of lekkage
 • Schade door omvallen van bomen, kranen of heistellingen
 • Schade door neerstortende vliegtuigen

Verder vergoedt de extra uitgebreide opstalverzekering ook schade die optreedt bij het oplossen van schades. Denk aan schade door het bluswater van de brandweer of hak- en breekwerk dat nodig is om een lekkage in een leiding op te sporen.

Uitsluitingen extra uitgebreide opstalverzekering

Een extra uitgebreide opstalverzekering vergoedt echter niet alle schades die kunnen optreden aan je woning.

Zo krijg je bijvoorbeeld nooit een vergoeding voor schade door:

 • Aardbevingen
 • Overstromingen
 • Vulkaanuitbarstingen
 • Opzet van jezelf of je gezinsleden
 • Roekeloosheid van jezelf of je gezinsleden
 • Slecht onderhoud aan de woning
 • Langzaam inwerkende slijtage. Denk aan het verzakken van je woning door jarenlang een te lage grondwaterstand.

Extra uitgebreide opstalverzekering vergelijken

De premies voor opstalverzekeringen zijn de laatste jaren alleen maar gestegen, blijkt uit onderzoek van Moneyview.

Daarnaast verschillen de premies tussen de verschillende opstalverzekeraars enorm. Het verschil tussen de duurste en goedkoopste extra uitgebreide opstalverzekering loopt al snel op tot 150 euro per jaar. Goede reden dus om niet zomaar de eerste extra uitgebreide opstalverzekering te kiezen die je tegenkomt. Door eerst een vergelijking te maken en de beste en goedkoopste opstalverzekering voor jouw situatie te kiezen, bespaar je flink wat geld.

Op Geld.nl helpen we je de beste deal voor je extra uitgebreide opstalverzekering te vinden. Je vind in 5 stappen je dé extra uitgebreide opstalverzekering voor jouw woning:

 1. Vul enkele persoonlijke gegevens in
 2. Kies je dekking
 3. Geef ons informatie over je woning
 4. Vergelijk de beschikbare allrisk opstalverzekeringen voor jouw situatie
 5. Sluit de allrisk opstalverzekering van je keuze direct online af

Tip! Behalve je woning zelf wil je waarschijnlijk ook de spullen die erin staan goed verzekeren. Dat kan met een inboedelverzekering of een woonverzekering (combinatie van inboedel- + opstalverzekering). Ook voor deze verzekeringen vind je Geld.nl altijd de beste deal!

Opstalverzekering afsluiten? Vergelijk, kies en bespaar!