Opstalverzekering

Appartementenclausule

Wat is de appartementenclausule?

De appartementenclausule is een gezamenlijke gebouwenverzekering en dekt schade aan appartementen die opzettelijk of door grove schuld van een eigenaar is veroorzaakt, behalve schade aan het appartement van de veroorzaker zelf.

Hoe werkt de appartementenclause?

Een verzekeraar vergoedt normaal gesproken geen schade wanneer je dit opzettelijk of door grove schuld zelf hebt veroorzaakt. Heeft de buurman in het appartementencomplex bijvoorbeeld opzettelijk brand gesticht, dan hoeft de verzekeraar deze schade bij hem niet uit te keren. Maar de kans is groot dat jouw appartement ook beschadigd is door de brand die hij heeft veroorzaakt. In dit geval biedt de appartementenclausule uitkomst. De appartementenclausule wil namelijk zeggen dat de verzekeraar geen uitkering aan jou mag weigeren. Natuurlijk zal de verzekeraar de kosten in dat geval wel op je buurman proberen te verhalen.

Appartementenclausule en Verzekering individueel appartementsrecht

Mocht de Vereniging van Eigenaren (VvE) geen gebouwenverzekering hebben afgesloten (de zogenaamde ‘slapende VvE’), dan kun je zelf een opstalverzekering afsluiten. Het is dan slim om in die opstalverzekering de clausule ‘Verzekering individueel appartementsrecht’ op te nemen. De schade aan je appartement is dan in ieder geval gedekt, ook als de schade ontstaan is door opzet of roekeloosheid van een andere appartementbewoner.

Betaal jij nog altijd te veel?Check het snel! Vergelijk simpel online het grootste aanbod opstalverzekeringen. Stap over en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Opstalverzekering vergelijken
Tevreden over ons? Stem dan nu! Tevreden over ons? Stem nu en maak kans op mooie prijzen!
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;