Opstalverzekering

Eigen risico opstalverzekering

Hoe werkt het eigen risico bij een opstalverzekering?

Bij het afsluiten van een opstalverzekering krijg je, net als bij veel andere verzekeringen, te maken met een eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat per schadegebeurtenis voor eigen rekening valt. Zorgt een brand er bijvoorbeeld voor dat je een schade van 2.500 euro aan je opstal hebt en heb je een eigen risico van 250 euro op je opstalverzekering, dan krijg je slechts 2.250 euro vergoed. De eerste 250 euro moet je in dat geval zelf betalen.

Waarom eigen risico opstalverzekering?

De reden dat verzekeraars met een eigen risico werken, is dat jij als verzekeringsnemer er dan ook baat bij hebt om zo min mogelijk schade te hebben. Hierdoor ga je waarschijnlijk zuiniger met je spullen om. Immers, als je schade aan je opstal oploopt, moet je zelf een deel hiervan betalen.

Daarnaast voorkomen verzekeraars die een eigen risico hanteren dat iedere kleine schade wordt gemeld. De afhandeling van een schade kost verzekeraars namelijk veel tijd en geld. Bij bagatelschade is de schade vaak zo klein, dat de afhandeling hiervan duurder is dan de schade zelf.

Bij verzekeringen met een eigen risico krijg je een korting op je premie. Dat komt omdat de verzekeraar in geval van schade minder hoeft uit te keren. Je kunt er echter ook voor kiezen om dit eigen risico af te kopen. Dit zorgt er wel voor dat je een hogere premie betaalt.

Eigen risico stormschade

Vrijwel alle verzekeraars werken met een verplicht eigen risico in geval van stormschade. Dit is vaak een percentage van de totaal verzekerde som en kent vaak een minimum- en maximumbedrag. Bij de meeste opstalverzekeraars betaal je in geval van stormschade 2 procent van de schade zelf, met een minimumbedrag van 250 euro en een maximumbedrag van 450 euro.

Dit eigen risico kun je echter afkopen. In ruil voor een hogere premie hoef je in geval van stormschade niets zelf te betalen. In de vergelijkingsmodule kun je zelf aangeven of je dit eigen risico wilt afkopen. Dit doe je onder het kopje ‘afkoop eigen risico bij stormschade’.

Betaal jij nog altijd te veel?Check het snel! Vergelijk simpel online het grootste aanbod opstalverzekeringen. Stap over en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Opstalverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;