Contact

Eigenaarsbelang

Wat is eigenaarsbelang?

Woon je in een koopappartement en breng je zelf kostbare verbeteringen aan? Bijvoorbeeld een luxe keuken, een badkamerverbouwing of een glazen schuifpui naar het balkon? Dan is het eigenaarsbelang belangrijk voor jou. Het eigenaarsbelang is een speciale, aanvullende dekking bij je inboedelverzekering. Hiermee verzeker je kostbare aanpassingen die je zelf doet aan je appartement. In dit artikel lees je precies wat het eigenaarsbelang voor jou betekent

<

Waarom eigenaarsbelang bij inboedelverzekering?

Als je een appartement koopt, regelt de Vereniging van Eigenaren (VvE) meestal de opstalverzekering voor het hele appartementencomplex. Hiermee is elk appartement vaak voor dezelfde waarde verzekerd. Maar wat nu als je zelf een dure badkamer, parketvloer of grotere keuken hebt aangebracht? Dan verzeker je die bij je inboedelverzekering onder de noemer ‘Eigenaarsbelang’. Met een inboedelverzekering zonder deze speciale dekking vergoedt de verzekeraar bij brand of schade vaak lang niet genoeg geld om je appartement te (laten) herstellen.

Eigenaarsbelang en maximale waarde meeverzekeren

Hoeveel eigenaarsbelang je kunt meeverzekeren bij je inboedelverzekering, verschilt per verzekeraar. Bij sommige verzekeraars geldt er geen maximale waarde, terwijl je bij andere verzekeraars bijvoorbeeld maximaal 5.000 euro kunt meeverzekeren. Let hier dus goed op voordat je een inboedelverzekering afsluit. Als de aanpassingen aan jouw appartement flink wat meer waard zijn dan de maximale mee te verzekeren waarde, is het beter om voor een inboedelverzekering bij een andere verzekeraar te kiezen waar je wel genoeg vergoed krijgt.

Tip! Tijdens het inboedelverzekering vergelijken op Geld.nl geef je direct aan hoeveel eigenaarsbelang je wilt meeverzekeren. Zo vind je direct de goedkoopste inboedelverzekering met de meest complete dekking voor jouw situatie!

Voorwaarden eigenaarsbelang inboedelverzekering

De ene inboedelverzekering is de andere niet. De voorwaarden voor een inboedelverzekering met dekking voor eigenaarsbelang lopen dan ook flink uiteen. Bij sommige verzekeraars betaal je bijvoorbeeld een eigen risico, terwijl je bij een andere verzekeraar misschien een minder uitgebreide dekking hebt. Ga daarom verzekeringen vergelijken voordat je een inboedelverzekering met eigenaarsbelang uitkiest. Zo weet je precies welke inboedelverzekering het voordeligst is én het beste bij jouw situatie past.

Eigenaarsbelang inboedelverzekering altijd nodig?

Breng je zelf verbeteringen aan je appartement? Dan is het meeverzekeren van eigenaarsbelang dus bijna altijd nodig. De enige uitzondering is als het eigenaarsbelang is geregeld via de VvE, bijvoorbeeld als meerdere eigenaren verbeteringen aanbrengen aan hun appartement. In dat geval kan de VvE een bedrag aan eigenaarsbelang meeverzekeren. Alle eigenaren betalen dan mee aan de extra premie.

Eigenaarsbelang: de feiten op een rij

We zetten alle feiten over het eigenaarsbelang nog eens overzichtelijk voor je op een rij:

  • Het eigenaarsbelang is een extra dekking bij je inboedelverzekering. Hiermee verzeker je dure aanpassingen aan bijvoorbeeld de keuken, badkamer of vloer van je appartement. Denk aan een parketvloer of een luxe keuken met inbouwapparatuur.
  • Vaak sluit de VvE een opstalverzekering af voor het hele appartementencomplex. Bij schade aan je aanpassingen vergoedt deze opstalverzekering meestal echter niet genoeg geld.
  • Bij alle inboedelverzekeraars gelden andere voorwaarden. Bij sommige verzekeraars betaal je bijvoorbeeld een eigen risico.
  • Ook de maximale waarde die je mag meeverzekeren verschilt per verzekeraar. Bij sommige verzekeraars geldt er geen maximale waarde, bij andere verzekeraars mag je maximaal 5.000 euro meeverzekeren. Let dus goed op de voorwaarden voordat je een inboedelverzekering afsluit. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.
De beste inboedelverzekering met eigenaarsbelang vinden?Op Geld.nl vergelijk je inboedelverzekeringen van het meest complete aanbod verzekeraars in Nederland, met of zonder eigenaarsbelang. Zo verzeker je ook waardevolle aanpassingen en verbouwingen aan je appartement goed én voordelig! Inboedelverzekering vergelijken
;