Opstalverzekering

Eigenaarsbelang

Wat is eigenaarsbelang?

Onder eigenaarsbelang vallen alle eigen voorzieningen van de eigenaar van het appartement, zoals de keuken en badkamer, maar ook de vloer- en wandafwerking. Ook de uitbreiding van een appartement op de begane grond, is een voorbeeld van eigenaarsbelang. Deze voorzieningen kunnen door bijvoorbeeld een brand of lekkage schade oplopen, maar ze behoren niet tot de gemeenschappelijke VvE opstalverzekering.

Om deze voorzieningen toch goed te verzekeren, kan de VvE het eigenaarsbelang op de gezamenlijke opstalverzekering verzekeren of je sluit zelf een eigenaarsbelangverzekering af, naast de VvE opstalverzekering.

Aanvullende verzekering eigenaarsbelang

De VvE kan dus besluiten om het eigenaarsbelang voor iedere eigenaar van het appartementencomplex of flatgebouw te verzekeren. Zij zijn echter niet verplicht dit te doen. Sluit de VvE een eigenaarsbelangverzekering af, dan nog kun je als eigenaar zelf ook nog een aanvullende verzekering afsluiten. Dit kan nuttig zijn als de dekking van het eigenaarsbelang van de VvE beperkt is tot een bepaald maximumbedrag en voor jou onvoldoende is.

Voorwaarden eigenarenbelang

Niet alle verzekeraars bieden een eigenaarsbelangverzekering aan. En de voorwaarden en premie van de verzekeraars die een eigenaarsbelangverzekering aanbieden, kunnen sterk uiteen lopen. Zo werkt de ene verzekeraar met een eigen risico van 250 euro per schadegeval, terwijl je bij een andere verzekeraar een minder uitgebreide dekking hebt. Het is daarom verstandig om de verschillende eigenaarsbelangverzekeringen goed met elkaar te vergelijken.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod opstalverzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende opstalverzekering tegen de laagste premie! Opstalverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;