Opstalverzekering

Glasschade opstalverzekering

Dekt mijn opstalverzekering ruitschade huis?

Glasschade wordt meestal niet standaard gedekt door een opstalverzekering. Je kunt hiervoor wel een aanvullende glasverzekering afsluiten. Hiervoor betaal je dan wel extra premie.

Dekking aanvullende glasschade verzekering

Een aanvulling voor glasschade bij je opstalverzekering dekt de schade aan al het glas in je woning dat bedoelt is voor het doorlaten van licht van buiten naar binnen. Behalve het plaatsen van het glas en eventuele voorrijkosten als een ruit vervangen moet worden, is met een glasverzekering ook plaatsen van een noodvoorziening meestal meeverzekerd.

Let op! Aan de dekking van de glasverzekering is vaak een maximumbedrag per schadegebeurtenis gekoppeld. Dit kan uiteenlopen van 250 tot 500 euro of meer.

Glasschade speciaal glas

Heb je veel speciaal glas, zoals glas in lood, dan is het verstandig goed te kijken of de glasverzekering van je opstalverzekeraar dit dekt. Dat is namelijk niet altijd het geval. In de voorwaarden van de glasverzekering kun je precies zien wat wel en niet is verzekerd.

Glasschade - Uitsluitingen

Glasschade wordt ook met een glasverzekering niet altijd gedekt. Glazen deuren tussen verschillende vertrekken in het huis zijn bijvoorbeeld vaak uitgesloten van dekking. Hetzelfde geldt voor glazen douchecabines. Glasschade wordt verder niet altijd gedekt als gevolg van:

  • Catastrofes, zoals aardbeving, overstroming of oorlogen.
  • Verbouwingswerkzaamheden (dit kan verschillen per verzekeraar)
  • Verplaatsing of bewerking van het glas
  • Een gebrek aan het glas zelf

Tip! Sommige schadeoorzaken zijn niet verzekerd door de glasverzekering, maar worden wel door de opstalverzekering gedekt. Dit zijn schades als gevolg van brand, ontploffing, en inbraak of een poging daartoe.

Ruitschade huis melden

Heb je glasschade? Dan is het van belang dit zo snel mogelijk te melden bij je opstalverzekeraar. Dit kun je telefonisch doen of per mail. Vervolgens dien je het schadeformulier in te vullen van je verzekeraar. Dit kun je vinden op de website van de verzekeraar.

Opstalverzekering glas via Geld.nl

Heb je een opstalverzekering afgesloten via Geld.nl? Neem dan bij glasschade contact op met het Service Team van Geld.nl of bel 040 - 751 39 68. Zij vertellen je precies wat je moet doen om de schade te verhalen op je verzekering.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod opstalverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende opstalverzekering tegen de laagste premie. Opstalverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten