Opstalverzekering

Opstalverzekering bijgebouwen

Dekt mijn opstalverzekering bijgebouwen? 

Onder bijgebouwen worden bij de opstalverzekering schuurtjes, volières, garages en dergelijke verstaan. Deze zijn bij de opstalverzekering standaard meeverzekerd. Sommige verzekeraars stellen echter wel beperkingen aan het maximaal aantal vierkante meters dat deze bijgebouwen mogen beslaan.

Opstalverzekering bijgebouw – Verzekerde waarde

Wanneer je een opstalverzekering gaat afsluiten, is het van belang dat je aan de verzekeraar doorgeeft of er eventuele bijgebouwen zijn en hoe groot deze zijn. Alleen zo zorg je dat je voor het juiste bedrag verzekerd bent en voorkom je onderverzekering van je opstal.

Bij het bepalen van de verzekeraarde waarde van je woning zal de verzekeraar ook de herbouwwaarde van de bijgebouwen meenemen. Hoe herbouwwaarde wordt berekend lees je in het artikel Herbouwwaarde woning. Omdat de herbouwwaarde met de bijgebouwen erbij natuurlijk hoger is, zal ook het verzekerde bedrag hoger worden waardoor je een meer premie moet betalen.

Betaal jij nog altijd te veel?Check het snel! Vergelijk simpel online het grootste aanbod opstalverzekeringen. Stap over en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Opstalverzekering vergelijken
Tevreden over ons? Stem dan nu! Tevreden over ons? Stem nu en maak kans op mooie prijzen!
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;