Contact

Bijgebouw verzekeren

Dekt je opstalverzekering ook bijgebouwen?

Bijgebouwen zoals een garage, tuinhuis of schuur op eigen terrein zijn meeverzekerd bij je opstalverzekering. Als je een opstalverzekering afsluit, moet je eventuele bijgebouwen wel opgeven. In dit artikel lees je hoe je bijgebouwen kunt verzekeren. Zo weet je precies waar je op moet letten.

1. Opstalverzekering en bijgebouwen

Je opstalverzekering dekt schade door bijvoorbeeld inbraak, storm, vandalisme en brand aan bijgebouwen die aan je huis vast zitten of op eigen terrein staan. Ga je een opstalverzekering afsluiten? Dan is het belangrijk dat je opgeeft of je bijgebouwen hebt en hoe groot deze zijn. De verzekeraar telt bijgebouwen mee in de verzekerde waarde of herbouwwaarde van je woning.

Als je bijgebouwen niet hebt opgegeven toen je een opstalverzekering afsloot, krijg je bij schade aan deze gebouwen minder of zelfs helemaal niets vergoed.

Tip! Tijdens het verzekeringen vergelijken op Geld.nl geef je op of je bijgebouwen hebt en hoe groot die zijn. Zo vind je direct de goedkoopste opstalverzekering met de beste dekking voor jouw schuur, garage of tuinhuis.

2. Voorwaarden bijgebouw verzekeren

Veel verzekeraars stellen aanvullende eisen voor het verzekeren van bijgebouwen. Zo mogen bijgebouwen soms niet groter zijn dan een bepaald aantal vierkante meter. Ook geldt er soms een maximum vergoeding bij schade aan bijgebouwen.

3. Spullen in bijgebouw verzekeren

Natuurlijk wil je niet alleen je bijgebouwen goed verzekeren, maar ook alle spullen die erin staan. Denk aan een dure barbecue in de garage, meubels in je tuinhuis of een racefiets in de schuur. De inhoud van je bijgebouwen is niet meeverzekerd met je opstalverzekering. Je inboedelverzekering vergoedt schade aan de spullen in je bijgebouwen door diefstal, brand of storm. Wel geldt er vaak een maximale vergoeding bij schade aan spullen in een bijgebouw. Ook verwachten verzekeraars dat je bijgebouwen goed afsluit.

Tip! Wil je zowel je losse spullen als je woning en bijgebouwen goed verzekeren tegen schade en diefstal? Met een woonverzekering kies je voor het gemak van een inboedel- en opstalverzekering ineen.

4. Bijgebouw op andere locatie verzekeren

Bezit je een garagebox of een ander bijgebouw op een andere locatie dan het terrein bij je woning? Bij een enkele verzekeraar kun je een bijgebouw op een andere locatie meeverzekeren bij je opstalverzekering. Via Geld.nl kun je echter alleen bijgebouwen op eigen terrein meeverzekeren.

Vind de beste opstalverzekering voor je woning én bijgebouw

Op Geld.nl vergelijk je opstalverzekeringen van het meest complete aanbod woonverzekeraars in Nederland. Zo vind je direct de beste én voordeligste opstalverzekering voor jouw woning en bijgebouwen.
Opstalverzekering vergelijken

;