Contact

Garagebox verzekeren

Dekt je opstalverzekering ook je garagebox?

Met een opstalverzekering verzeker je je woning én bijgebouwen op eigen terrein, zoals een schuur of garage. Bij een losse garagebox die niet bij je huis staat wordt ligt het anders: verzekeraars stellen vaak aanvullende voorwaarden voor de afstand tot je woning en het maximale bedrag dat ze uitkeren. In dit artikel lees je precies welke schades aan je garage je opstalverzekering wel en niet dekt.

Garagebox verzekeren bij woning

Een garage op je eigen woonadres is altijd mee te verzekeren met je opstalverzekering. Met een opstalverzekering is je garagebox op eigen terrein verzekerd tegen schades door bijvoorbeeld inbraak, brand en storm. Brandt je garage af of valt er een boom op het gebouw? Dan vergoedt de verzekeraar een bepaald bedrag om de garagebox weer op te bouwen of te herstellen.

Tip! Ga je een opstalverzekering afsluiten? Geef bij je aanvraag aan dat je een garage bij je woning hebt en hoe groot deze is.

Inhoud garagebox verzekeren

De inhoud van je garagebox is niet meeverzekerd met je opstalverzekering. Staan er spullen van waarde in je garage, bijvoorbeeld een dure racefiets, gereedschapskist of barbecue? Je inboedelverzekering vergoedt meestal schade aan of diefstal van bezittingen uit je garage op eigen terrein. Vaak geldt er wel een maximum vergoeding bij schade of diefstal uit een garagebox. Ook eisen verzekeraars dat je de garagebox goed afsluit.

Kijk de polisvoorwaarden van je inboedelverzekering goed na om zeker te weten wat je verzekeraar wel en niet vergoedt bij diefstal uit de garage. De voorwaarden van de verschillende verzekeraars lopen namelijk flink uiteen. Ga daarom verzekeringen vergelijken op Geld.nl. Zo weet je zeker dat je nooit onderverzekerd bent.

Wordt je auto gestolen uit je garage? Dan vergoedt je opstalverzekering wel de schade van de geforceerde garagedeur, maar niet de kosten van je gestolen auto. Ook een inboedelverzekering biedt hiervoor geen dekking. Schades aan je auto worden vergoed door je autoverzekering. Let op! diefstal van je auto wordt alleen gedekt door een beperkt casco autoverzekering of een allrisk autoverzekering.

Garagebox op ander adres verzekeren

Staat je garagebox op een ander adres? Dan wordt het vaak lastiger. Als je garagebox op 500 meter of minder van je woning staat, kun je hem bij sommige verzekeraars gewoon met je opstalverzekering meeverzekeren. Wel geldt er vaak een maximaal bedrag dat verzekeraars bij schade uitkeren.

Bij enkele verzekeraars kun je een losse opstalverzekering afsluiten voor een garagebox op een ander adres. Via Geld.nl kun je wel een garage op je eigen terrein meeverzekeren, maar geen garageboxen op een ander adres.

Sla je (een deel van je) inboedel op in een losse garagebox die niet bij je woning staat? Dan vallen schades aan je inboedel onder de inboedelverzekering. Maar let op: inboedelverzekeraars stellen vaak aanvullende voorwaarden. Soms krijg je bijvoorbeeld niet meer dan een bepaald bedrag vergoed bij inbraak, diefstal of andere schades. Dit bedrag ligt vaak lager dan wanneer je spullen zijn opgeslagen in een garage bij je woning.

Garagebox bij huurwoning verzekeren

Heb je een garagebox bij je huurwoning? Dan hoef je deze niet zelf te verzekeren. De verhuurder sluit een opstalverzekering af voor je woning en alle bijgebouwen zoals schuren of garages. Dit geldt ook als je een garagebox op een ander adres huurt.

Let op! De verhuurder is niet verantwoordelijk voor schades aan je auto of bezittingen die in de garage staan. Deze worden gedekt door je autoverzekering of inboedelverzekering.

Beste garagebox verzekering

Je wilt natuurlijk dat zowel je garagebox als de spullen die erin staan goed verzekerd zijn bij diefstal of schade. Het is daarom goed om je opstalverzekering en inboedelverzekering regelmatig onder de loep te nemen. Je schaft in de loop der tijd immers veel nieuwe spullen aan. Zo staat er dit jaar misschien een dure mountainbike in je garage, terwijl dat vorig jaar nog niet zo was.

De beste opstalverzekering voor je woning én garage!Op Geld.nl vergelijk je opstalverzekeringen van het grootste aanbod verzekeraars in Nederland. Zo vind je snel en eenvoudig de beste én voordeligste opstalverzekering voor jouw woonhuis en garage!Opstalverzekering vergelijken