Opstalverzekering

Wanneer opstalverzekering geaccepteerd?

Wanneer is mijn aanvraag opstalverzekering geaccepteerd? 

Als je een opstalverzekering online afsluit, ben je nog niet direct verzekerd. De verzekeraar moet namelijk eerst nog bepalen of hij je wel wil accepteren als klant. Dit duurt bij de meeste verzekeringsmaatschappijen ongeveer drie dagen. Zodra je aanvraag is geaccepteerd, krijg je hiervan direct bericht van je verzekeraar. 

Acceptatie opstalverzekering en CIS

In de meeste gevallen zal de acceptatie door de verzekeraar geen probleem vormen. Heb je echter een registratie in het Centraal Informatie Systeem (CIS-registratie), omdat je in het verleden je verzekering niet hebt betaald of je schuldig hebt gemaakt aan verzekeringsfraude, dan kan het zijn dat een verzekeraar je niet wil accepteren. De verzekeraar vindt het risico dan te groot om je als klant te accepteren.

Let op: totdat de verzekeraar de aanvraag heeft geaccepteerd, ben je niet verzekerd. Dat betekent dat schade die in de periode is gemaakt, ook niet wordt vergoed.

Opstalverzekering niet geaccepteerd, wat nu?

Heb je een aanvraag voor een opstalverzekering gedaan en wordt de aanvraag niet geaccepteerd? Neem dan contact op met de verzekeraar of tussenpersoon via welke je de verzekering hebt aangevraagd. Zij zullen met jou bekijken of een opstalverzekering afsluiten bij een andere verzekeraar mogelijk is.

Heb je een opstalverzekering aangevraagd via Geld.nl en heeft de verzekeraar je geweigerd? Dan kun je contact opnemen met ons Service Team via 040 - 751 39 68. Zij kunnen dan met je bekijken wat de mogelijkheden zijn om je alsnog te verzekeren.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod verzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende opstalverzekering tegen de laagste premie! Opstalverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten