Opstalverzekering

Opstalverzekering huurwoning

Opstalverzekering huurwoning, heb ik die nodig? 

Een opstalverzekering dekt schade aan de woning zelf, bijvoorbeeld door brand, storm of waterschade. Wanneer je een woning huurt, is het niet nodig een opstalverzekering af te sluiten. De eigenaar van de woning of appartement dat je huurt, is namelijk verantwoordelijk voor schade hieraan. Dit is in veel gevallen dus de verhuurder. 

Verzekering huurhuis

Heb je echter zelf zaken aangebracht aan je huurwoning, bijvoorbeeld een keuken of een badkamer, dan vallen deze niet onder de dekking van de opstalverzekering die de verhuurder heeft afgesloten. Je kunt je hiervoor wel verzekeren via de inboedelverzekering.

Alle zaken die je zelf hebt aangebracht aan de woning en waarvan jij dus de eigenaar bent, noemen inboedelverzekeraars het huurdersbelang. Meer over het huurdersbelang en hoe je dit kunt verzekeren via je inboedelverzekering kun je lezen in het artikel Inboedelverzekering huurhuis.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod verzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende opstalverzekering tegen de laagste premie! Opstalverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;