Contact

Opstalverzekering huurwoning

Heb je een opstalverzekering voor je huurhuis nodig?

Een opstalverzekering voor je huurhuis is meestal niet nodig omdat de verhuurder de verzekering van het pand zelf regelt. In dit artikel lees je precies hoe de opstalverzekering voor je huurwoning geregeld is en waar je zelf nog op moet letten.

Let op huurdersbelang bij verzekering huurhuis

Je verhuurder is verantwoordelijk voor de verzekering van je huurhuis en eventuele bijgebouwen zoals een schuur, een garage of een kelderbox. Bij schade door brand, lekkage of storm neem je dus contact met de verhuurder van je woning op. Die claimt de schade vervolgens bij zijn opstalverzekering.

Je bent wel zelf verantwoordelijk voor het verzekeren van losse spullen die in je woning staan. Denk aan een laptop, een televisie of je meubilair. Met een inboedelverzekering verzeker je deze spullen tegen inbraak, diefstal, brand of stormschade.

Misschien heb je zelf verbeteringen aan je huurwoning aangebracht. Denk aan een ruimere keuken, een dure parketvloer of een mooie uitbouw. Dit soort verbeteringen verzeker je mee onder de noemer ‘huurdersbelang’ bij je inboedelverzekering. Tijdens het verzekeringen vergelijken op Geld.nl vind je direct de voordeligste inboedelverzekering met de beste dekking voor jouw situatie.

Let op! In een enkel geval regelt de verhuurder van je woning de inboedelverzekering. Dit is meestal het geval als je een kamer of een studio huurt. Kijk dit altijd na in je huurcontract.

Opstalverzekering bij verhuurde woning

Verhuur je zelf een woning? Dan is het jouw verantwoordelijkheid om een opstalverzekering af te sluiten. Dit kan helaas niet via Geld.nl. Lees hier meer over het verzekeren van een verhuurde woning.

Vind beste én voordeligste opstalverzekering voor jouw woning!Op Geld.nl vergelijk je opstalverzekeringen van het meest uitgebreide aanbod verzekeraars in Nederland. Zo vind je vandaag nog de voordeligste opstalverzekering met de beste dekking voor jouw situatie.Opstalverzekering vergelijken