Opstalverzekering

Lekkage verzekering

Wat dekt mijn opstalverzekering bij lekkage?

Een opstalverzekering biedt dekking voor schade veroorzaakt door onder meer een lekkage, behalve als het gaat om een lekkage die je had kunnen voorkomen. Een voorbeeld hiervan is als je in de winter op vakantie gaat en je tapt de waterleiding niet af, of als je waterleidingen slecht zijn onderhouden. De schade die dit soort lekkages veroorzaken, vallen niet onder de dekking opstalverzekering.

Dekking opstalverzekering lekkage

Normaal gesproken is schade door lekkage door onderstaande oorzaken gedekt:

  • Schade door lekkage van de centrale verwarming, waterleidingen of hierop aangesloten installaties
  • Schade door lekkage van daken, dakgoten of bovengrondse afvoerpijpen in huis.
  • Schade door lekkage als gevolg van het kapotvriezen van cv- of waterleidingbuizen
  • Schade als gevolg van een lekkage bij de buurman. Mocht je opstalverzekering hier geen dekking voor bieden, dan kun je de schade wellicht op de aansprakelijkheidsverzekering van je buurman verhalen

Let op: Reparatiekosten aan bijvoorbeeld het dak of de dakgoot worden niet door je opstalverzekering vergoed.

Omdat verzekeraars onderling nogal kunnen verschillen wat betreft dekking in geval van lekkage, is het verstandig om de voorwaarden van verschillende opstalverzekeringen goed te vergelijken. Wil je weten waarvoor jouw opstalverzekering dekking biedt in geval van lekkage? Controleer dan de polisvoorwaarden.

Lekkage verzekering – Schade claimen

Krijg je te maken met opstalschade door lekkage, dan doe je er goed aan om deze schade zo snel mogelijk bij je verzekeraar te melden. Je claimt de schade door het schadeformulier in te vullen. Het schadeformulier download je via de website of vraag je telefonisch op bij je eigen verzekeraar. Om je verzekeraar te helpen bij de afwerking van de schade en ervoor te zorgen dat je het juiste bedrag vergoed krijgt, is het slim om foto’s te maken van de schade. Deze foto’s stuur je vervolgens samen met bonnetjes en/of rekeningafschriften mee met het schadeformulier. Zo toon je aan hoeveel schade je precies hebt opgelopen door de lekkage. 

Lekkage opstalverzekering en de schade-expert

Heb je te maken met een grote schadepost of is de exacte schade voor jou moeilijk vast te stellen, dan kan het zijn dat je opstalverzekeraar een schade-expert stuurt. Deze expert zal dan beoordelen of je recht hebt op een schadevergoeding, en zo ja, welk bedrag je vergoed krijgt.

Tip!  Heb je je opstalverzekering via Geld.nl afgesloten en heb je schade aan je opstal? Dan kun je contact opnemen met het Service Team via 040-7513968 of service@geld.nl. De medewerkers van het Service Team kunnen je helpen om de schade op een juiste manier te claimen.

Betaal jij nog altijd te veel?Check het snel! Vergelijk simpel online het grootste aanbod opstalverzekeringen. Stap over en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Opstalverzekering vergelijken