Opstalverzekering

Opstalverzekering overdragen bij verhuizing

Kan ik mijn opstalverzekering overdragen als ik verhuis?

Wanneer je gaat verhuizen, kun je de opstalverzekering van je oude woning opzeggen op de datum van overdracht bij de notaris. Je kunt er ook voor kiezen de verzekering over te laten gaan op de naam van de nieuwe eigenaren van de woning. De nieuwe eigenaar moet zich dan wel binnen een maand melden bij de verzekeraar. Dit geldt uiteraard ook als je zelf een nieuwe woning koopt en de opstalverzekering van de vorige bewoners wilt overnemen. Zij kunnen deze opstalverzekering pas overdragen als jij je binnen een maand bij hun verzekeraar hebt gemeld.

Opstalverzekering meenemen bij verhuizing

Wil je je opstalverzekering meenemen naar de nieuwe woning? Dan moet je de gegevens van de nieuwe koopwoning doorgeven aan je verzekeraar. Deze zal dan bepalen wat de nieuwe premie en verzekerde waarde gaat worden. In veel gevallen zul je een nieuwe of gewijzigde polis krijgen. Verhuis je naar een huurwoning? Dan kun je de opstalverzekering van je koopwoning opzeggen. Bij een huurwoning heb je immers geen opstalverzekering nodig als huurder.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod opstalverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende opstalverzekering tegen de laagste premie. Opstalverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten