Opstalverzekering

Opstalverzekering verhuurde woning

Wie regelt de opstalverzekering bij een huurwoning?

Bij huurwoningen dient niet de huurder, maar de verhuurder een opstalverzekering af te sluiten. Ben je dus eigenaar van meerdere appartementen of woningen en wil je deze verhuren? Dan ben jij degene die hiervoor een opstalverzekering moet afsluiten. Dit kan echter niet via Geld.nl. Welke opstalverzekering je als verhuurder moet afsluiten lees je wel in onderstaand artikel.

Opstalverzekering bij verhuur appartementen

Eigenaren die appartementen of flatwoningen verhuren, sluiten zich aan bij de gebouwenverzekering van de Vereniging van Eigenaren (VvE). De VvE behartigt de belangen van alle appartementseigenaren van het complex. De vereniging is ook verplicht om een opstalverzekering af te sluiten, die geldt voor het hele appartementencomplex of voor het gehele flatgebouw.

Let op: De VvE verzekert doorgaans alleen het gebouw waarin de appartementen gevestigd zijn, maar meer niet. Als je in je appartement later zelf bepaalde zaken verandert of verbetert, dan vallen deze zaken niet onder de opstalverzekering van de VvE. Daarom bieden sommige verzekeraars speciaal hiervoor een speciale eigenaarsbelangverzekering aan, waarmee je deze verbeteringen en veranderingen verzekert. Neem hiervoor contact op met ons Service Team of bel 040 - 751 39 68.

Opstalverzekering verhuurde woning

Ben je eigenaar van meerdere woningen en verhuur je er één of meerdere hiervan? Dan dien je voor de woning(en) die je verhuurt een aparte opstalverzekering af te sluiten. Deze opstalverzekering werkt precies hetzelfde als de opstalverzekering voor je eigen woning, alleen dien je aan te geven dat je de woning verhuurt.

Tip! Controleer, voordat je een opstalverzekering gaat afsluiten, goed de voorwaarden van verschillende aanbieders. Deze kunnen namelijk flink verschillen.

Opstalverzekering verhuurd huis – Tijdelijk verhuur

Verhuur je je woning tijdelijk, bijvoorbeeld omdat je zelf een half jaar gaat reizen? Dan dien je dit tijdig door te geven aan je opstalverzekeraar. Dit kan er namelijk toe leiden dat de premie van je opstalverzekering omhoog gaat. Maar mocht er zich tijdens je afwezigheid schade voordoen, dan ben je in ieder geval goed verzekerd.

Betaal jij nog altijd te veel?Check het snel! Vergelijk simpel online het grootste aanbod opstalverzekeringen. Stap over en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Opstalverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten