Opstalverzekering

Opstalverzekering verplicht?

Is een opstalverzekering verplicht?

Wettelijk gezien zijn de opstalverzekering en de inboedelverzekering niet verplicht. Maar in de praktijk is een opstalverzekering voor elke huizenbezitter vaak wel verplicht. Veel hypotheekverstrekkers stellen deze verzekering namelijk verplicht voor het kunnen krijgen van een hypotheek.

Daarnaast is het altijd aan te raden een opstalverzekering af te sluiten, aangezien deze de kosten dekt bij schade aan je woning. Deze schade kan oplopen tot behoorlijke bedragen als je niet verzekerd bent. De opstalverzekering dekt schade aan de buitenkant van je woning door zaken waar je zelf niets aan kunt doen. Zoals brand, bliksem of een auto die tegen je woning aan rijdt.

Is een inboedelverzekering verplicht?

Je bent dus wettelijk niet verplicht een inboedelverzekering af te sluiten. Maar het kan wel voorkomen dat je hypotheekverstrekker een inboedelverzekering verplicht stelt. Als je een huurhuis of –appartement hebt, kan ook de verhuurder je soms verplichten een inboedelverzekering af te sluiten. De inboedelverzekering dekt schade aan spullen die in je woning staan.

In de module op Geld.nl vergelijk je eenvoudig alle verzekeraars voor de goedkoopste inboedelverzekering met de best passende dekking.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod opstalverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende opstalverzekering tegen de laagste premie. Opstalverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;