Opstalverzekering

Opzegtermijn opstalverzekering

Wat is de opzegtermijn van je opstalverzekering?

Als je een opstalverzekering afsluit, krijg je in de meeste gevallen een contract voor één jaar. Dit betekent dat je de verzekering na een jaar weer kunt opzeggen. Besluit je eerder de opstalverzekering op te zeggen, dan zal de verzekeraar een opzegtermijn hanteren die loopt tot het einde van het contractjaar.

Wettelijke opzegtermijn opstalverzekering

Dat de eerste contracttermijn bij opstalverzekeringen tegenwoordig één jaar bedraagt, is wettelijk bepaald. Een opstalverzekering mag geen langere contracttermijn hanteren, tenzij je hier zelf uitdrukkelijk mee akkoord bent gegaan. Als je er zelf voor kiest een contract van vijf jaar af te sluiten met je opstalverzekeraar, mag dit. De verzekeraar heeft dan wel de plicht je uitdrukkelijk op die contracttermijn te wijzen.

Opstalverzekering opzeggen

Na afloop van de eerste contracttermijn mag een verzekeraar je aanbieden om het contract te verlengen. Besluit je hier niet op in te gaan of geef je geen reactie, dan wordt de opstalverzekering automatisch maandelijks opzegbaar. Dit betekent dat je bij opzegging maximaal met een opzegtermijn opstalverzekering van een maand te maken kunt krijgen.

Let op: Er geldt een wettelijke bedenktijd van veertien dagen na het afsluiten van verzekering. Nadat je een opstalverzekering hebt afgesloten, kun je deze aanvraag dus nog binnen veertien dagen annuleren.

Besparen op je opstalverzekering?Vergelijk nu het grootste aanbod opstalverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Opstalverzekering vergelijken