Opstalverzekering

Opstalschade melden

Hoe moet ik opstalschade melden?

Schade aan je woning kan op verschillende manieren ontstaan, bijvoorbeeld door brand, storm of waterschade. In alle gevallen is het van belang dat je de schade zo snel mogelijk meldt aan je verzekeraar.

Heb je een opstalverzekering afgesloten via Geld.nl? Dan dien je bij schade contact op het nemen met het Service Team of telefonisch via 040-7513968.

Schade melden opstalverzekering - Schadeformulier

Om de schade vervolgens ook daadwerkelijk te claimen, dien je een schadeformulier in te vullen. Dit formulier kun je vinden op de website van je verzekeraar of telefonisch aanvragen.

Op het formulier vul je enkele gegevens in over de schade, hoe deze is ontstaan en de omstandigheden waaronder dit is gebeurt. Het is van belang dat je deze gegevens zo nauwkeurig mogelijk invult. Dan kan de verzekeraar de schade namelijk goed beoordelen en kan de schadeafhandeling sneller plaatsvinden.

Eventueel kun je foto’s of getuigenverklaringen toevoegen. Ook dat helpt de verzekeraar om een beter beeld te krijgen van de schade en de omstandigheden waaronder deze ontstaan.

Opstalschade melden – Wel of geen vergoeding?

Zodra de verzekeraar het schadeformulier heeft ontvangen, zal hij de schade gaan beoordelen en bepalen of je recht hebt op een vergoeding. In sommige gevallen kan de verzekeraar nog een expert langs sturen om de schade nader te beoordelen.

Als de verzekeraar een besluit heeft genomen over het al dan niet uitkeren van een vergoeding krijg je hiervan bericht. Je krijgt dus ook altijd een bericht als de verzekeraar besluit niet uit te keren.

Uitsluitingen opstalverzekering

Er geldt een aantal uitsluitingen, dat zijn schadeoorzaken waarbij de verzekeraar nooit uitkeert. Deze zijn bij de opstalverzekering onder meer:

  • Catastrofes, zoals natuurrampen of overstromingen
  • Opzet of roekeloosheid van de verzekerde
  • Schade door huisdieren of ongedierte
Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod verzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende opstalverzekering tegen de laagste premie! Opstalverzekering vergelijken >>