Opstalverzekering

Stormschade verzekering

Wat dekt mijn opstalverzekering bij stormschade?

Heeft een storm schade aan je woning veroorzaakt? Dan vergoedt de opstalverzekering vrijwel altijd de schade. Als enige voorwaarde geldt dat het om een storm van tenminste windkracht 7 gaat, gemeten door het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut (KNMI). 

Het kan zijn dat je stormschade aan je woning hebt, maar dat het KNMI geen windkracht 7 gemeten heeft, bijvoorbeeld bij een plaatselijke storm. In dat geval kan de schade soms alsnog vergoed worden. Stormschade die anderen binnen een straal van 10 kilometer hebben opgelopen dient in dat geval als bewijs.

Indirecte stormschade verzekering

Naast de schade die een storm direct aan je woning toebrengt, bieden de meeste opstalverzekeringen ook dekking voor indirecte stormschade. Een voorbeeld van indirecte stormschade is schade die wordt veroorzaakt door afgewaaide dakpannen van het huis van de buurman, of door omgewaaide bomen.

Claimen stormschade verzekering

Wanneer je te maken krijgt met stormschade aan je opstal, dan is het belangrijk om deze schade zo snel mogelijk bij je verzekeraar te melden. Hiervoor neem je bij de meeste verzekeraars contact op met de 24-uurs alarmservice. Om de schade vervolgens ook daadwerkelijk te claimen, moet je een schadeformulier invullen. Dit formulier download je op de site van je verzekeraar en is ook telefonisch op te vragen. Je helpt je verzekeraar door foto’s van de schade te maken en eventueel bonnetjes of rekeningafschriften mee te sturen. Zo toon je aan hoeveel schade de storm precies heeft aangericht.

Let op: Heb je je opstalverzekering via Geld.nl afgesloten? Dan kun je je schade doorgeven aan de klantenservice van Geld.nl via 040-7513968 of service@geld.nl.

Eigen risico verzekering stormschade

Sommige verzekeraars werken met een eigen risico in geval van stormschade. Dit eigen risico is een bedrag dat je in geval van stormschade zelf moet betalen. Opstalverzekeraars hanteren voor het eigen risico in geval van stormschade vaak een percentage van de verzekerde som, met een minimum- en maximumbedrag. De meeste inboedelverzekeraars werken met een eigen risico van 2 promille van de verzekerde som in geval van stormschade, met een minimumbedrag van 250 euro en een maximumbedrag van 450 euro.

Besparen op je opstalverzekering?Vergelijk eenvoudig het grootste aanbod online. Sluit af en bespaar tot wel 150 euro per jaar op je opstalverzekering. Opstalverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;