Opstalverzekering

Wat is een opstalverzekering?

Wat is een opstalverzekering en wat valt er onder de opstalverzekering?

Er zijn veel verzekeringen om schade aan je woning te dekken, waaronder de opstalverzekering. Maar wat is een opstalverzekering precies? Met een opstalverzekering is verlies van of schade aan een woning gedekt. De dekking is inclusief bijgebouwen en tuinafscheidingen en exclusief funderingen en glas. Meestal kunnen funderingen apart worden bijverzekerd. Glas kan zowel worden bijverzekerd als via een aparte glasverzekering worden gedekt.  

Wat valt onder opstalverzekering?

Een opstalverzekering valt onder de brandverzekeringen. Een brandverzekering kent verschillende dekkingscategorieën. In volgorde van uitgebreidheid zijn dit: de "kale" branddekking, de uitgebreide gevaren verzekering (UGV), de extra uitgebreide gevaren verzekering (UGV+) en de all risk verzekering.

  • De "kale" branddekking vergoedt, anders dan de naam doet vermoeden, schade veroorzaakt door brand, bliksem (niet met brand gepaard), ontploffing en vliegtuigschade (waarbij geen brand ontstaat).
  • De uitgebreide gevaren verzekering (UGV) vergoedt bovengenoemde schades. Daarnaast biedt deze dekking tegen de volgende schadeoorzaken: storm, water, olie, rook en roet, diefstal, vandalisme en dergelijke, rellen, aanrijding en aanvaring, het omvallen van bomen, kranen en heistellingen en het onvoorzien springen van leidingen door vorst.
  • De UGV+ dekking biedt een uitgebreidere dekking dan de UVG. Deze is aangevuld met: schroei-, zeng- en smeltschade, schade door neerslag en hak- en breekwerk dat verricht moet worden om een defect in de waterleiding op te sporen.
  • De all riskverzekering tot slot, biedt de meest uitgebreide dekking. Deze biedt dekking tegen elk van buiten komend onheil. Schade waarvoor de verzekeraar geen dekking biedt zijn bij deze verzekering nadrukkelijk in de voorwaarden opgenomen.
Betaal jij nog altijd te veel?Check het snel! Vergelijk simpel online het grootste aanbod opstalverzekeringen. Stap over en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Opstalverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten
;