Opstalverzekering

Zakelijke opstalverzekering

Hoe werkt een zakelijke opstalverzekering?

Ook een bedrijfspand kan schade oplopen, bijvoorbeeld door brand, vandalisme of inbraak. Is het bedrijfspand jouw eigendom, dan kun je hiervoor een bedrijfsgebouwenverzekering afsluiten. Dat is de zakelijke variant van de opstalverzekering. Omdat schade aan een bedrijfspand behoorlijk in de papieren kan lopen, is een zakelijke opstalverzekering zeker aan te raden.

Dekking zakelijke opstalverzekering

Ga je een zakelijke opstalverzekering afsluiten, dan is het van de belang goed te kijken of alle panden die bij je bedrijf horen ook zijn meeverzekerd op de polis. Heb je bijvoorbeeld schuren, stallen of garages die onderdeel uit maken van het bedrijf, dan zijn deze vaak standaard mee te verzekeren. De enige voorwaarde is dat deze gebruikt worden voor de uitvoering van de bedrijfsactiviteiten. Silo’s en opslagcontainers zijn meestal niet standaard meeverzekerd.

Herbouwwaarde zakelijke opstalverzekering

Om de verzekerde waarde van een bedrijfspand vast te stellen, kijken verzekeraars, net als bij een opstalverzekering voor particulieren, naar de herbouwwaarde van het pand. Dit is het bedrag dat nodig is om het pand op dezelfde locatie opnieuw te bouwen. In sommige gevallen kun je het pand echter ook verzekeren op basis van verkoopwaarde. Dit kan alleen als je aangeeft dat je bij totaalverlies van het gebouw het pand niet gaat laten herbouwen.

Let op: Om bij totaalverlies van een pand een uitkering te ontvangen op basis van herbouwwaarde moet je kunnen aantonen dat je binnen drie jaar na de schade het gebouw laat herbouwen.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod opstalverzekeringen vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende opstalverzekering tegen de laagste premie! Opstalverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten