Vergelijk het grootste aanbod opstalverzekeringen

Opstalverzekering vergelijken

vind altijd de beste deal!

Website van het jaar 2020
Laagste prijsgarantie via Geld.nl Laagste prijsgarantie via Geld.nl

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Vergelijk het grootste aanbod Vergelijk het grootste aanbod

We zijn de meest complete
opstalverzekering vergelijker.

"Wat een aangename verrassing"

Meneer van der Vlis

"Goed advies en luisterend oor"

Meneer Asseldonk

"Fijne communicatie met duidelijke info"

Mevrouw Lenie
Zojuist overgestapt
 • 16:37
 • 16:34
 • 16:32
 • 16:30
 • 16:28

Meer dan 21.557 consumenten zijn je dit jaar al voorgegaan

De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Aegon
Aegon
ABN AMRO
ABN AMRO
ABN AMRO
ABN AMRO
Allianz
Allianz
ING
ING
ING
SNS
SNS
SNS
ASR
ASR
Avéro Achmea
Avéro Achmea
Centraal Beheer
Centraal Beheer
FBTO
FBTO
OHRA
OHRA
Reaal
Reaal
Nationale-Nederlanden
Nationale-Nederlanden
Nationale-Nederlanden
Allianz Direct
ANWB
Bruns ten Brink
nowGo
Unigarant
Univé
Verzekeruzelf.nl
De Goudse
InShared
HEMA
Aon Direct
Ditzo
Interpolis
Klaverblad
United Insurance
Woongarant
ZLM
Lemonade
Wie vergelijken wij? Op Geld.nl vergelijk je zelf eenvoudig het grootste aanbod opstalverzekeringen. Zo weet je zeker dat je niet onnodig te veel betaalt en bespaar je tot wel € 150 per jaar op je opstalverzekering > Lees hier hoe wij vergelijken
Hoe verdienen wij? Wij bieden je onze opstalverzekering vergelijking geheel gratis aan. Hiervoor ontvangen we een vergoeding van de opstalverzekeraar als jij ervoor kiest je opstalverzekering via onze site af te sluiten. > Lees hier hoe wij verdienen
Waarom kiezen voor Geld.nl? Geld.nl biedt je een 100% onafhankelijke vergelijking waarin je het grootste aanbod opstalverzekeraars vergelijkt. Bovendien bieden we je de laagste prijsgarantie op je opstalverzekering en een goede service. > Lees hier over onze voordelen

Veelgestelde vragen

Wat vergoedt een opstalverzekering?

Met een opstalverzekering verzeker je je huis tegen schade door brand, storm en inbraak. De opstalverzekering vergoedt de schade aan je woning en alles wat eraan vastzit. Denk aan zonnepanelen, je centrale verwarming en leidingen in de muren. Wil je ook de spullen in je woning verzekeren, dan heb je een inboedelverzekering nodig.

Is een opstalverzekering verplicht?

Je bent niet verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Als je een koopwoning hebt, raden we je wel aan om een opstalverzekering af te sluiten. Schade aan je woning kan namelijk flink in de papieren lopen. Natuurlijk wil je niet teveel betalen voor je opstalverzekering. Vergelijk daarom hier welke opstalverzekering voor jouw woning het voordeligste is. Opstalverzekering vergelijken >>

Ik heb een koopappartement, moet ik dan een opstalverzekering afsluiten?

Als je een appartement koopt, dan is opstalverzekering meestal geregeld door de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het appartementencomplex. Vraag dit dus eerst even na voor je zelf iets regelt. Meer hierover lees je in het artikel: Opstalverzekering appartement.

Ik huur een woning, moet ik dan een opstalverzekering afsluiten?

Wanneer je een woning huurt, hoef je geen opstalverzekering af te sluiten. Dit is al geregeld door de eigenaar van de woning (de verhuurder). Als je zelf grote wijzigingen aanbrengt, zoals een nieuwe keuken of zonnepanelen, dan kun je die onder dekking ‘Huurdersbelang’ meeverzekeren bij je inboedelverzekering.

Wat is de herbouwwaarde en hoe bepaal ik die?

Om te bepalen voor welk bedrag je woning verzekerd moet worden, kijkt de woonverzekeraar naar de herbouwwaarde. Dat is het bedrag dat nodig is om de woning volledig opnieuw te bouwen op dezelfde plek. Je kunt de waarde zelf laten bepalen door een taxateur, maar je kunt ook de woonverzekeraar een schatting laten maken. Hiervoor gebruikt de verzekeringsmaatschappij een herbouwwaardemeter. Op basis van enkele gegevens over je woning schat het de herbouwwaarde. Is de waarde die de woonverzekeraar inschat te laag? Dan krijg je bij schade toch de volledige waarde vergoed.

Wat is garantie tegen onderverzekering?

Garantie tegen onderverzekering wil zeggen dat als de opstalverzekeraar de herbouwwaarde van je woning te laag inschat, je toch de volledige waarde vergoedt krijgt bij een schade. Je krijgt deze garantie alleen als je de opstalverzekeraar de herbouwaarde laat bepalen aan de hand van de herbouwwaardemeter.

Wat is het verschil tussen een extra uitgebreide en een all risk opstalverzekering?

Kort gezegd vergoedt een extra uitgebreide opstalverzekering alle schades waar je zelf niets aan kunt doen, zoals brand-, storm-, diefstal- en waterschades. Schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent, vergoedt de opstalverzekeraar alleen als je een all risk opstalverzekering hebt. Bijvoorbeeld als je een verfpot over je houten vloer laat vallen of als een boom uit je eigen tuin op je huis valt. Je betaalt voor deze dekking wel een hogere premie.

Zijn mijn zonnepanelen verzekerd bij mijn opstalverzekering?

Bij veel opstalverzekeringen zijn zonnepanelen standaard meeverzekerd. Als je tijdens je vergelijking op Geld.nl aangeeft dat je zonnepanelen wilt meeverzekeren, houden we hier rekening mee. Heb je al een opstalverzekering en ga je zonnepanelen aanleggen? Geef dit dan voor de zekerheid door aan je opstalverzekeraar. Meer hierover lees je in het artikel: Zonnepanelen verzekeren.

"Makkelijk bespaard op mijn opstalverzekering!"
Lisanne Lisanne, 34

"We hebben onze woning verbouwd, dus is de woningwaarde gestegen. Toen werd de premie veel hoger. Via Geld.nl toch een goedkopere opstalverzekering kunnen vinden, fijn!"

Charlotte Charlotte, 28

"Via Geld.nl een prima opstalverzekering gevonden tegen een klein prijsje voor onze nieuwe woning!"

Dirk Dirk, 33

"Met de handige tips van Geld.nl heb ik snel een goedkope opstalverzekering kunnen vinden."

Opstalverzekering

Opstalverzekering vergelijken? Start nu met besparen

Een opstalverzekering is iets wat snel in de vergetelheid raakt. Je sluit er een af en gaat verder met je leven. Maar wist je dat je ondertussen misschien wel 150 euro per jaar te veel betaalt voor die opstalverzekering? Je hebt vast een leukere bestemming voor dat weggegooid geld. Ga daarom je opstalverzekering vergelijken op de onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl en vind de laagste premie met de beste dekking. Je ziet direct hoeveel jij kunt besparen!

Zo vind je de goedkoopste opstalverzekering

Beantwoord een aantal vragen en je vindt makkelijk de goedkoopste opstalverzekering:

 1. Vul enkele persoonlijke gegevens in
 2. Kies je dekking
 3. Geef ons informatie over je woning
 4. Vergelijk opstalverzekeringen en vind de beste opstalverzekering

Top 10 goedkoopste opstalverzekering

We hebben de top tien laagste premies voor de opstalverzekering voor je in kaart gebracht.

Verzekeraar Product Premie / maand
Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering Basis (EUG) € 9,39
SNS Bank Woonhuisverzekering (AR) € 10,04
Reaal Opstalverzekering (EUG) € 10,34
Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering Allrisk (AR) € 10,36
Reaal Woonhuisverzekering (AR) € 11,58
Ditzo Woonhuisverzekering (EUG) € 12,17
FBTO Woonhuisverzekering (EUG) € 12,20
a.s.r. Woonhuisverzekering (EUG) € 12,74
Inshared Opstalverzekering (EUG) € 13,10
HEMA Opstalverzekering (AR) € 13,38
Start vergelijken *Berekening d.d. 6 juli 2020– Gebaseerd op een rijtjeswoning in Groningen voor een gezin met kinderen en een hoofdaanvrager van 33 jaar

Waarom opstalverzekering vergelijken op Geld.nl?

Wij van Geld.nl helpen je graag besparen op je opstalverzekering. Door in onze vergelijker opstalverzekeringen te vergelijken helpen we je de opstalverzekering vinden die het beste bij jouw woning én wensen past. Dankzij onze volgende voordelen weet je zeker dat je niet te veel betaalt:

Grootste aanbod opstalverzekeringen vergelijken

Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod opstalverzekeringen. Er zit dus altijd wel een opstalverzekering tussen die aansluit op je wensen. Je vult enkele vragen in en wij tonen je een helder overzicht van opstalverzekeringen die daarbij passen. De opstalverzekering van je keuze sluit je vervolgens direct online af.

Vergelijk het grootste aanbod opstalverzekeringen

Opstalverzekering vergelijken

Onafhankelijk en actueel opstalverzekering vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of financiële dienstverlener. De premies en dekkingen die we tonen in de opstalverzekering vergelijking worden dus niet beïnvloed door een derde partij. We houden alle informatie up-to-date door samen te werken met onafhankelijke dataleveranciers. Zo weet je zeker dat alle opstalverzekeringen die je vergelijkt kloppen. Dat is wel zo eerlijk! Daarom zijn wij één van de weinige vergelijkingssites met het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Laagste prijsgarantie op je opstalverzekering

Via Geld.nl betaal je nooit een hogere premie voor je opstalverzekering dan bij de maatschappij zelf of een andere vergelijkingssite. Kom je binnen één week dezelfde opstalverzekering tegen met een lagere premie? Dan betalen wij je het verschil terug, plus vijf procent. Zo bieden wij je de laagste prijsgarantie op je opstalverzekering.

14 dagen bedenktijd op je opstalverzekering

Heb je een opstalverzekering gevonden, maar ben je toch niet helemaal tevreden? Binnen veertien dagen zeg je de opstalverzekering kosteloos op om een nieuwe te vinden.

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun opstalverzekering geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de deskundigheid van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met de opstalverzekering vergelijking? Onze vakkundige, gecertificeerde financiële experts helpen je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Genomineerd Website van het Jaar 2020

Geld.nl is in 2020 voor het vierde jaar op rij genomineerd voor de Website van het Jaar verkiezing in de categorie vergelijking. Deze jaarlijkse online publieksprijs wordt objectief en onafhankelijk georganiseerd voor de beste en populairste websites in Nederland. Per categorie zijn er jaarlijks maximaal twaalf genomineerden waarop het publiek kan stemmen.

In 2020 scoorde Geld.nl in deze verkiezing een gemiddeld rapportcijfer van 9,1. Ter vergelijking: het gemiddelde rapportcijfer voor alle sites die genomineerd waren, was een 8,8. Geld.nl scoort dus ruim boven het gemiddelde. Lees hier meer over de uitslag.

Goedkoopste opstalverzekering gevonden? Pak die besparing!

Je hebt de goedkoopste opstalverzekering met de beste dekking en voorwaarden gevonden. Goed bezig! Sluit hem direct online af terwijl je bedenkt wat je met het bespaarde geld gaat doen!

Opstalverzekering aanvragen

Je opstalverzekering afsluiten kan óf direct via onze site óf we sturen je door naar de website van de opstalverzekeraar. Dit ligt aan de afspraken die we met de betreffende opstalverzekeraar. Sluit je de opstalverzekering direct via ons af, dan worden wij je tussenpersoon en neem je contact op met ons bij wijzigingen en schade. Sturen we je door naar de opstalverzekeraar, dan neem je direct contact op met je opstalverzekeraar vanaf het moment van afsluiten.

Een opstalverzekering aanvragen doe je gemakkelijk in vier stappen:

 1. Vul je persoonlijke gegevens in
 2. Vul je IBAN-rekeningnummer in
 3. Beantwoord de slotvragen
 4. Geef je akkoord

Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie opstalverzekering

Na je opstalverzekering aanvraag krijg je direct een bevestiging, maar je wordt niet meteen geaccepteerd. De maatschappij kijkt eerst of je een risico voor hen vormt. Hiervoor kijken ze of je ooit een betalingsachterstand hebt gehad of dat je ooit uit een verzekering bent gezet. Sommige opstalverzekeraars bieden je voorlopige dekking voor de periode tussen de aanvraag en acceptatie. In die periode is je opstal dan gewoon gedekt. Binnen één tot enkele dagen krijg je bericht of je definitief geaccepteerd bent of geweigerd voor de opstalverzekering. Ben je geaccepteerd? Je oude opstalverzekering opzeggen zorgt ervoor dat je niet dubbel betaald!

Opstalverzekering vergelijken: handig om te weten

We willen graag dat je de goedkoopste opstalverzekering vindt die past bij jou en je woning. Daarom geven we je informatie en tips mee voor het vergelijken. We zetten ze voor je op een rij:

1. Opstalverzekering verplicht?

Wettelijk gezien zijn de inboedel- en opstalverzekering niet verplicht. Maar in de praktijk is een opstalverzekering voor elke huizenbezitter vaak wel verplicht. Wil je een hypotheek afsluiten, dan stellen hypotheekverstrekkers de opstalverzekering namelijk verplicht voor het kunnen krijgen van een hypotheek.

Let op! Woon je in een appartementencomplex, dan is er vaak een Vereniging van Eigenaren (VvE) die de belangen van alle eigenaren in het complex behartigt. Je wordt als bewoner van het complex automatisch lid van de VvE. De VvE is verplicht een opstalverzekering, de zogenoemde opstalverzekering VvE, voor het hele appartementencomplex af te sluiten.

2. Dekking van de opstalverzekering

Ga je verzekeringen vergelijken voor je opstal, dan heb je de keuze uit twee soorten dekkingen: extra uitgebreid en all risk. Met de extra uitgebreide opstalverzekering is je woning altijd goed gedekt tegen de meest voorkomende schades, zoals schade door brand, inbraak en waterschade. Met een all risk opstalverzekering vallen ook schades die je per ongeluk zelf veroorzaakt onder de dekking. Bijvoorbeeld als je een verfpot over je houten vloer laat vallen of als een boom uit je tuin op je huis valt tijdens een storm. Je betaalt voor deze dekking wel een hogere premie opstalverzekering.

3. Waar hangt premie vanaf?

Meerdere woonverzekeringen bij dezelfde maatschappij afsluiten levert je vaak een pakketkorting op. De opstalverzekering wordt meestal aangeboden samen met de inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Naast dat je korting krijgt, is het ook gewoon handig om deze woonverzekeringen bij dezelfde maatschappij te hebben. Bij schade hoef je dan niet na te denken waar je die moet claimen.

4. Opstalverzekering onderverzekerd

Zorg dat je de juiste woningwaarde doorgeeft aan de opstalverzekeraar, zodat je genoeg vergoed krijgt bij schade aan je opstal. Pas ook de waarde aan als die verandert, bijvoorbeeld na een verbouwing.

5. Opstalverzekering bij huurwoning

Als je huurt, sluit de verhuurder een opstalverzekering af. Het kan wel zijn dat je zelf nog een opstalverzekering moet afsluiten voor glas of verbeteringen (zoals een nieuwe keuken) die je zelf in de woning hebt aangebracht. Dit regel je via je inboedelverzekering.

6. Opstalverzekering en eigen risico

De opstalverzekering heeft een eigen risico. Je premie wordt lager als je het eigen risico verhoogt. Houd er wel rekening mee dat je een groter bedrag zelf moet betalen bij schade.

7. Korting opstalverzekering per jaar betalen

Je opstalverzekering per jaar of kwartaal betalen levert je vaak een korting op. Dit omdat de opstalverzekeraar bespaard op administratiekosten.

Voordelen Geld.nl

Opstalverzekering vergelijken en de rol van Geld.nl

Onafhankelijk, eenvoudig en transparant; dat is Geld.nl. We willen je op een makkelijke manier laten besparen op je opstalverzekering zonder dat daar enige bezorgdheid aan te pas komt. Daarom is de informatie die wij tonen eerlijk en overzichtelijk, zodat je snel ziet bij welke opstalverzekeraar je het goedkoopst uit bent. Zo maakt besparen alles leuker.

100% onafhankelijk

Geld.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite voor verzekeringen en bancaire producten. We worden niet gefinancierd door een verzekeringsmaatschappij of andere financiële dienstverleners. Daardoor sta jij als consument op nummer één. We vinden het belangrijk dat je een goede opstalverzekering vindt tegen de laagste premie. Om dit waar te maken, zorgen we dat je altijd een honderd procent onafhankelijke vergelijking krijgt. Hiervoor werken wij samen met de onafhankelijke dataleverancier Moneyview, zodat wij een goed beeld van opstalverzekeraars kunnen bieden.

Hoewel wij geen onderdeel van een verzekeraar zijn, hebben we wel afspraken gemaakt over de verwerking van de opstalverzekering aanvragen. Deze afspraken hebben geen invloed op de resultaten die wij tonen in de vergelijking. De goedkoopste opstalverzekering staat altijd bovenaan, ook als we geen afspraken hebben met die opstalverzekeraar. Dat is wel zo eerlijk!

100% transparant

Bij Geld.nl zijn we graag transparant over de werking en de verdiensten van onze opstalverzekering vergelijking.

Hoe wij opstalverzekeringen vergelijken

In onze opstalverzekering vergelijking tonen we naast de premie ook andere kenmerken waarop je de verschillende opstalverzekeringen met elkaar vergelijkt:

 • Klantcijfer: Het klantcijfer is afkomstig van Geld.nl en geeft een beeld van de ervaringen van consumenten die de betreffende opstalverzekering hebben en helpt je bij het maken van de juiste keuze.
 • Polisvoorwaarden: De polisvoorwaarden geven inzicht in de dekking en de geboden vergoedingen van de opstalverzekering. Wij hebben de kleine lettertjes alvast voor je gelezen en helder op een rij gezet. Tijdens het opstalverzekering vergelijken zie je per onderdeel welke dekking en vergoeding de betreffende opstalverzekering biedt.
 • Prijs/kwaliteit: Met de prijs/kwaliteit verhouding drukken we de verhouding van de kwaliteit (dekking en polisvoorwaarden) van het product uit, ten opzichte van de premie. Een goede dekking tegen een gunstige premie uit zich in een hoge prijs/kwaliteit score. De prijs/kwaliteit verhouding is gebaseerd op drie objectieve waarden: de premie via Geld.nl, de polisvoorwaarden en het eigen risico.

Hoe wij verdienen

We hebben met veel opstalverzekeraars afspraken gemaakt zodat je de opstalverzekering van je keuze direct via Geld.nl kunt aanvragen. Voor het afsluiten van deze opstalverzekering ontvangen wij een vergoeding van gemiddeld 20 euro per jaar per opstalverzekering. Jij betaalt hiervoor niets extra’s. Met een aantal opstalverzekeraars werken wij niet samen. Het wel of niet samenwerken heeft geen invloed op de resultaten van de opstalverzekering vergelijking.

Laagste prijsgarantie op je opstalverzekering

Geld.nl biedt je de laagste prijsgarantie op je opstalverzekering. Dat houdt het volgende in: vind je binnen één week na het afsluiten van je opstalverzekering via Geld.nl dezelfde opstalverzekering ergens anders tegen een lager tarief, dan vergoeden wij het verschil plus vijf procent gedurende één jaar.

Veilig, gratis en eenvoudig

De opstalverzekering vergelijking op Geld.nl is gratis en eenvoudig te gebruiken. Onze website is beveiligd door VeriSign conform de nieuwste Internet Beveiliging Standaarden. Zo is alle data die je invult veilig.

AFM, Kifid en de KVK

Geld.nl heeft een AFM vergunning inzake de Wet Financieel Toezicht (WFT) onder nummer: 12039914. Geld.nl is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel (Brabant) onder nummer 52062910.

Indien je een klacht hebt over de inhoud van de productovereenkomst, dien je dit te richten aan de betreffende aanbieder. Indien je klacht door de aanbieder niet naar tevredenheid wordt opgelost kun je je richten tot het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening (Kifid).

Indien je een klacht hebt over de dienstverlening van Geld.nl kun je je richten tot Geld.nl. De behandeling van elke klacht geschiedt middels onze klachtenprocedure. Geld.nl is aangesloten bij het Klachten Instituut Financiële dienstverlening (Kifid) onder nummer: 300.014480

Je privacy wordt gewaarborgd. Meer informatie vind je in ons privacyreglement.

Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige financiële experts staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Actueel


Naast vergelijkingen geven we je ook een zee aan informatie en nieuws over financiële producten. Hier vind je een overzicht van onze laatste onderzoeken en blogartikelen over woonverzekeringen.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van veelgestelde vragen over opstalverzekeringen. Heb je een vraag die hier niet tussen staat? Kijk dan eens op ons compleet overzicht of neem contact op met onze klantenservice.

Meer besparen op je vaste lasten?
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc