Website van het jaar 2021

Opstalverzekering vergelijken

vind altijd de beste deal!

DD-MM-JJJJ
 • Actuele rentes in Nederland
 • 100% onafhankelijk vergelijken
 • Bespaar € 500 per jaar
Laagste prijsgarantie

Ergens anders goedkoper? Wij
betalen het verschil plus 5%.

Getipt door NRC

Geld.nl is getipt door NRC
"Goede vergelijkingssite"

Meest complete vergelijker

Geld.nl is de meest complete
opstalverzekering vergelijker.

Dit vinden klanten van ons
8   "Snel voor elkaar en goed te regelen" J. de Jong 18 oktober 2021
10   "Prima en overzichtelijke website" Y.H.H.M.M. Donkers 17 oktober 2021
10   "Zeer tevreden, top" Ognyan Borisov 17 oktober 2021
De meest volledige vergelijking van Nederland

Geld.nl biedt je met meer dan 450 financiële producten de meest volledige en actuele vergelijking. Vergelijken levert zonder veel gedoe direct een grote besparing op.

Geld.nl was recent te zien bij Bekijk alle media-optredens

Veelgestelde vragen

Meer weten over opstalverzekeringen? Hier vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Kijk dan hier voor een overzicht van alle veelgestelde vragen over opstalverzekeringen.

Wat vergoedt een opstalverzekering?

Met een opstalverzekering verzeker je je huis tegen schade door brand, storm en inbraak. De opstalverzekering vergoedt de schade aan je woning en alles wat eraan vastzit. Denk aan zonnepanelen, je centrale verwarming en leidingen in de muren. Wil je ook de spullen in je woning verzekeren, dan heb je een inboedelverzekering nodig.

Is een opstalverzekering verplicht?

Je bent niet verplicht een opstalverzekering af te sluiten. Als je een koopwoning hebt, raden we je wel aan om een opstalverzekering af te sluiten. Schade aan je woning kan namelijk flink in de papieren lopen. Natuurlijk wil je niet teveel betalen voor je opstalverzekering. Vergelijk daarom hier welke opstalverzekering voor jouw woning het voordeligste is. Opstalverzekering vergelijken >>

Ik heb een koopappartement, moet ik dan een opstalverzekering afsluiten?

Als je een appartement koopt, dan is opstalverzekering meestal geregeld door de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het appartementencomplex. Vraag dit dus eerst even na voor je zelf iets regelt. Meer hierover lees je in het artikel: Opstalverzekering appartement.

Ik huur een woning, moet ik dan een opstalverzekering afsluiten?

Wanneer je een woning huurt, hoef je geen opstalverzekering af te sluiten. Dit is al geregeld door de eigenaar van de woning (de verhuurder). Als je zelf grote wijzigingen aanbrengt, zoals een nieuwe keuken of zonnepanelen, dan kun je die onder dekking ‘Huurdersbelang’ meeverzekeren bij je inboedelverzekering.

Wat is de herbouwwaarde en hoe bepaal ik die?

Om te bepalen voor welk bedrag je woning verzekerd moet worden, kijkt de woonverzekeraar naar de herbouwwaarde. Dat is het bedrag dat nodig is om de woning volledig opnieuw te bouwen op dezelfde plek. Je kunt de waarde zelf laten bepalen door een taxateur, maar je kunt ook de woonverzekeraar een schatting laten maken. Hiervoor gebruikt de verzekeringsmaatschappij een herbouwwaardemeter. Op basis van enkele gegevens over je woning schat het de herbouwwaarde. Is de waarde die de woonverzekeraar inschat te laag? Dan krijg je bij schade toch de volledige waarde vergoed.

Wat is garantie tegen onderverzekering?

Garantie tegen onderverzekering wil zeggen dat als de opstalverzekeraar de herbouwwaarde van je woning te laag inschat, je toch de volledige waarde vergoedt krijgt bij een schade. Je krijgt deze garantie alleen als je de opstalverzekeraar de herbouwaarde laat bepalen aan de hand van de herbouwwaardemeter.

Wat is het verschil tussen een extra uitgebreide en een all risk opstalverzekering?

Kort gezegd vergoedt een extra uitgebreide opstalverzekering alle schades waar je zelf niets aan kunt doen, zoals brand-, storm-, diefstal- en waterschades. Schades waar je zelf verantwoordelijk voor bent, vergoedt de opstalverzekeraar alleen als je een all risk opstalverzekering hebt. Bijvoorbeeld als je een verfpot over je houten vloer laat vallen of als een boom uit je eigen tuin op je huis valt. Je betaalt voor deze dekking wel een hogere premie.

Zijn mijn zonnepanelen verzekerd bij mijn opstalverzekering?

Bij veel opstalverzekeringen zijn zonnepanelen standaard meeverzekerd. Als je tijdens je vergelijking op Geld.nl aangeeft dat je zonnepanelen wilt meeverzekeren, houden we hier rekening mee. Heb je al een opstalverzekering en ga je zonnepanelen aanleggen? Geef dit dan voor de zekerheid door aan je opstalverzekeraar. Meer hierover lees je in het artikel: Zonnepanelen verzekeren.

Zojuist overgestapt

21.557

Opstalverzekering

Opstalverzekeringen vergelijken

Een opstalverzekering is iets wat snel in de vergetelheid raakt. Je sluit er een af en gaat verder met je leven. Maar wist je dat je ondertussen misschien wel 150 euro per jaar te veel betaalt voor die opstalverzekering? Je hebt vast een leukere bestemming voor dat weggegooid geld. Ga daarom je opstalverzekering vergelijken op de onafhankelijke vergelijkingssite Geld.nl en vind de laagste premie met de beste dekking. Je ziet direct hoeveel jij kunt besparen!

Goedkope opstalverzekering

Beantwoord een aantal vragen en je vindt makkelijk de goedkoopste opstalverzekering:

 1. Vul enkele persoonlijke gegevens in
 2. Kies je dekking
 3. Geef ons informatie over je woning
 4. Vergelijk opstalverzekeringen en vind de beste opstalverzekering

Top 10 goedkoopste opstalverzekering

We hebben de top tien laagste premies voor de opstalverzekering voor je in kaart gebracht.

Top 10 goedkoopste opstalverzekering
Verzekeraar Product Premie / maand
Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering Basis (EUG) € 9,39
SNS Bank Woonhuisverzekering (AR) € 10,04
Reaal Opstalverzekering (EUG) € 10,34
Verzekeruzelf.nl Woonhuisverzekering Allrisk (AR) € 10,36
Reaal Woonhuisverzekering (AR) € 11,58
Ditzo Woonhuisverzekering (EUG) € 12,17
FBTO Woonhuisverzekering (EUG) € 12,20
a.s.r. Woonhuisverzekering (EUG) € 12,74
Inshared Opstalverzekering (EUG) € 13,10
HEMA Opstalverzekering (AR) € 13,38

*Berekening d.d. 6 juli 2020– Gebaseerd op een rijtjeswoning in Groningen voor een gezin met kinderen en een hoofdaanvrager van 33 jaar

Start vergelijken

Waarom opstalverzekering vergelijken op Geld.nl?

Wij van Geld.nl helpen je graag besparen op je opstalverzekering. Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod opstalverzekeringen. Er zit dus altijd wel een opstalverzekering tussen die aansluit op je wensen. Je vult enkele vragen in en wij tonen je een helder overzicht van opstalverzekeringen die daarbij passen. De opstalverzekering van je keuze sluit je vervolgens direct online af.

Onafhankelijk en actueel opstalverzekering vergelijken

Geld.nl is geen onderdeel van een verzekeraar of financiële dienstverlener. De premies en dekkingen die we tonen in de opstalverzekering vergelijking worden dus niet beïnvloed door een derde partij. We houden alle informatie up-to-date door samen te werken met onafhankelijke dataleveranciers. Zo weet je zeker dat alle opstalverzekeringen die je vergelijkt kloppen. Dat is wel zo eerlijk! Daarom zijn wij één van de weinige vergelijkingssites met het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Opstalverzekering vergelijken

Hoge klantwaardering

Bezoekers die eerder via ons hebben bespaard op hun opstalverzekering geven ons een hoge klantwaardering. Met name het vergelijkingsoverzicht en de deskundigheid van onze medewerkers worden hoog gewaardeerd. Heb je vragen of hulp nodig met de opstalverzekering vergelijking? Onze vakkundige, gecertificeerde financiële experts helpen je graag. Wij zijn telefonisch te bereiken op 040 - 751 39 68.

Goedkoopste opstalverzekering aanvragen

Je hebt de goedkoopste opstalverzekering met de beste dekking en voorwaarden gevonden. Goed bezig! Sluit hem direct online af terwijl je bedenkt wat je met het bespaarde geld gaat doen! Je opstalverzekering afsluiten kan óf direct via onze site óf we sturen je door naar de website van de opstalverzekeraar. Dit ligt aan de afspraken die we met de betreffende opstalverzekeraar. Sluit je de opstalverzekering direct via ons af, dan worden wij je tussenpersoon en neem je contact op met ons bij wijzigingen en schade. Sturen we je door naar de opstalverzekeraar, dan neem je direct contact op met je opstalverzekeraar vanaf het moment van afsluiten. Een opstalverzekering aanvragen doe je gemakkelijk in vier stappen:

 1. Vul je persoonlijke gegevens in
 2. Vul je IBAN-rekeningnummer in
 3. Beantwoord de slotvragen
 4. Geef je akkoord
Gefeliciteerd, je bent nu officieel een Geld.nl bespaarder!

Acceptatie opstalverzekering

Na je opstalverzekering aanvraag krijg je direct een bevestiging, maar je wordt niet meteen geaccepteerd. De maatschappij kijkt eerst of je een risico voor hen vormt. Hiervoor kijken ze of je ooit een betalingsachterstand hebt gehad of dat je ooit uit een verzekering bent gezet. Sommige opstalverzekeraars bieden je voorlopige dekking voor de periode tussen de aanvraag en acceptatie. In die periode is je opstal dan gewoon gedekt. Binnen één tot enkele dagen krijg je bericht of je definitief geaccepteerd bent of geweigerd voor de opstalverzekering. Ben je geaccepteerd? Je oude opstalverzekering opzeggen zorgt ervoor dat je niet dubbel betaald!

Opstalverzekering vergelijken: handig om te weten

We willen graag dat je de goedkoopste opstalverzekering vindt die past bij jou en je woning. Daarom geven we je informatie en tips mee voor het vergelijken. We zetten ze voor je op een rij:

1. Opstalverzekering verplicht?

Wettelijk gezien zijn de inboedel- en opstalverzekering niet verplicht. Maar in de praktijk is een opstalverzekering voor elke huizenbezitter vaak wel verplicht. Wil je een hypotheek afsluiten, dan stellen hypotheekverstrekkers de opstalverzekering namelijk verplicht voor het kunnen krijgen van een hypotheek.

Let op! Woon je in een appartementencomplex, dan is er vaak een Vereniging van Eigenaren (VvE) die de belangen van alle eigenaren in het complex behartigt. Je wordt als bewoner van het complex automatisch lid van de VvE. De VvE is verplicht een opstalverzekering, de zogenoemde opstalverzekering VvE, voor het hele appartementencomplex af te sluiten.

2. Dekking opstalverzekering

Ga je verzekeringen vergelijken voor je opstal, dan heb je de keuze uit twee soorten dekkingen: extra uitgebreid en all risk. Met de extra uitgebreide opstalverzekering is je woning altijd goed gedekt tegen de meest voorkomende schades, zoals schade door brand, inbraak en waterschade. Met een all risk opstalverzekering vallen ook schades die je per ongeluk zelf veroorzaakt onder de dekking. Bijvoorbeeld als je een verfpot over je houten vloer laat vallen of als een boom uit je tuin op je huis valt tijdens een storm. Je betaalt voor deze dekking wel een hogere premie opstalverzekering.

3. Premie opstalverzekering

Meerdere woonverzekeringen bij dezelfde maatschappij afsluiten levert je vaak een pakketkorting op. De opstalverzekering wordt meestal aangeboden samen met de inboedelverzekering en aansprakelijkheidsverzekering. Naast dat je korting krijgt, is het ook gewoon handig om deze woonverzekeringen bij dezelfde maatschappij te hebben. Bij schade hoef je dan niet na te denken waar je die moet claimen.

4. Opstalverzekering onderverzekerd

Zorg dat je de juiste woningwaarde doorgeeft aan de opstalverzekeraar, zodat je genoeg vergoed krijgt bij schade aan je opstal. Pas ook de waarde aan als die verandert, bijvoorbeeld na een verbouwing.

5. Opstalverzekering bij huurwoning

Als je huurt, sluit de verhuurder een opstalverzekering af. Het kan wel zijn dat je zelf nog een opstalverzekering moet afsluiten voor glas of verbeteringen (zoals een nieuwe keuken) die je zelf in de woning hebt aangebracht. Dit regel je via je inboedelverzekering.

6. Opstalverzekering en eigen risico

De opstalverzekering heeft een eigen risico. Je premie wordt lager als je het eigen risico verhoogt. Houd er wel rekening mee dat je een groter bedrag zelf moet betalen bij schade.

7. Korting opstalverzekering per jaar betalen

Je opstalverzekering per jaar of kwartaal betalen levert je vaak een korting op. Dit omdat de opstalverzekeraar bespaard op administratiekosten.

Onderzoeken Geld.nl
Onderzoeken Geld.nl

Naast vergelijkingen geven we je ook een zee aan informatie en nieuws over financiële producten. Hier vind je een overzicht van onze laatste onderzoeken en blogartikelen over woonverzekeringen.

Op zoek naar een compleet overzicht van onze onderzoeken en publicaties? Hier vind je een overzicht van al onze persberichten en nieuwsberichten.

Klantenservice
Klantenservice

Hulp nodig? Onze deskundige financiële experts staan elke werkdag voor je klaar.

Openingstijden:

Maandag09:00 - 17:30
Dinsdag09:00 - 17:30
Woensdag09:00 - 17:30
Donderdag09:00 - 17:30
Vrijdag09:00 - 17:30

Op feestdagen gelden er afwijkende openingstijden welke je hier kunt vinden:

Uitgebreide gegevens klantenservice
Meer besparen op je vaste lasten?
Zoeken ×
Ongeveer 0 resultaten
tc