Contact

Over Geld.nl

  • Onafhankelijke vergelijkingssite
  • Open en eerlijk
  • Altijd de beste keuze
Paul Huibers & Sieto de Vries Oprichters Geld.nl

Altijd een goede keuze voor jouw situatie!

Of je nu een voordelige lening zoekt, de beste autoverzekering of een zorgverzekering die precies de zorg vergoedt die jij nodig hebt. Op Geld.nl vind je het allemaal! In onze vergelijkingen stellen we je enkele vragen en geven we alle nodige informatie bij je keuzes. Zo krijg je altijd een aanbod afgestemd op jouw situatie en betaal je nooit onnodig teveel.   

Betaal niet langer te veel! 

Financiële producten vergelijken is vast niet het leukste klusje dat je kunt bedenken. Veel mensen stellen het daarom uit of beginnen er niet aan. Ze laten zo honderden euro’s per jaar liggen. Want je kunt gemiddeld:

Alles bij elkaar kun je zo 1.000 euro of meer besparen op je vasten lasten door te vergelijken vóór je een keuze maakt. Best de moeite waard, toch?

Altijd de beste keuze

Wij vinden dan ook dat niemand onnodig te veel moet betalen voor zijn financiële producten. Daarom zorgen we er met onze vergelijkingen voor dat je zelf eenvoudig het product met de laagste premie of rente én beste voorwaarden vindt. Tijdens het vergelijken geven we je alle nodige informatie, zodat je zelf goede keuzes kunt maken. En kom je er zelf niet uit? Dan staan onze gecertificeerde financiële experts voor je klaar. Maar we gaan een stapje verder!

De meest complete vergelijking 

Op Geld.nl vergelijken we het meest complete aanbod aanbieders. Je ziet in de vergelijkingen op Geld.nl dus banken en verzekeraars die andere vergelijkingssites niet opnemen in hun vergelijking. Doordat Geld.nl je de meest complete vergelijkingen biedt, garanderen we je dat je op Geld.nl altijd het beste product vindt voor jouw persoonlijke situatie en wensen.

Onafhankelijke vergelijkingssite

Bovendien is Geld.nl 100% onafhankelijk. We zijn niet verbonden aan een verzekeraar of andere financiële instelling. Zo krijg je dus altijd een eerlijke vergelijking waar geen enkele financiële instelling of aanbieder invloed op heeft uitgeoefend. 

Vaak nog iets extra’s

Daarnaast bieden we op verschillende producten extra korting op je premie én geven we je bij het afsluiten van sommige producten een cadeau. Naast het beste product én een flinke besparing op je vaste laten krijg je vaak dus ook nog iets extra’s.  

Goede klantbeoordeling

Nog niet overtuigd? Laat je dan overtuigen door de duizenden overstappers die je voor gingen en die Geld.nl beoordelen met een dikke 9 op Trustpilot. Bekijk hier alle reviews

Daarnaast zijn we al zeven jaar op een rij genomineerd voor de Website van het Jaar. Ieder jaar krijgen in deze verkiezing veel positieve beoordelingen. Lees hier bijvoorbeeld meer over de uitslag van 2023, waarin we tot tweede populairste vergelijkingssite zijn uitgeroepen. Onze lening vergelijking is bovendien als beste uit de bus gekomen in het consumentenonderzoek van WUA.

Zo begon het

In 1999 begon op een zolderkamer in Eindhoven een nieuw bedrijf. Tijdens hun studies in Eindhoven leerden Sieto de Vries en Paul Huibers elkaar kennen. Er was direct een klik en een gezamenlijke passie voor internet en de financiële dienstverlening. Samen startten ze een bedrijf.

Financiële instellingen adviseren hoe internet in te zetten binnen de bedrijfsvoering stond hierbij centraal. Na enkele jaren in deze rol veel kennis te hebben opgedaan, liepen Paul en Sieto aan tegen de ondoorzichtigheid van de financiële markt. Hoe lastig en moeilijk het is voor de consument om zelf een goede keuze te maken. Er waren al wel vergelijkingssites, maar deze toonden vaak niet het gehele aanbod. Hierdoor werd de consument niet in staat gesteld zelf een goede keuze te maken. Hier moest verandering in komen! Het idee was geboren.

Diensten van Geld.nl

Op Geld.nl vergelijk je eenvoudig het meest complete aanbod financiële producten. Direct zelf een financieel product aanvragen? Dit zijn de producten die we op Geld.nl vergelijken:

Meer over Geld.nl

Bij Geld.nl zij we open en eerlijk. Niet alleen over onze werkwijze en vergelijkingen, maar ook over onszelf. Wij vinden dat je online je verzekeringen en financiële zaken moet kunnen regelen. Daar helpen we je graag bij, door je inzicht en overzicht te geven in de mogelijkheden. Hieronder vind je meer informatie over de werkwijze van Geld.nl en onze vergelijkingen.

Hoe wij vergelijken?

Vrijwel alle vergelijkingen op Geld.nl beginnen met enkele vragen over je persoonlijke situatie. Alle persoonlijke gegevens die we je vragen, beïnvloeden je vergelijking. We vragen dus niet naar gegevens die we niet nodig hebben om de vergelijking tot stand te brengen. Naast je persoonlijke gegevens vragen we ook naar je wensen voor het product dat je wilt afsluiten.

Vervolgens tonen we je een overzicht met alle aanbieders die een product aanbieden op basis van jouw persoonlijke situatie en wensen. De vergelijking die we je tonen, is 100% onafhankelijk. Alle producten waarvan we de premies en voorwaarden krijgen aangeleverd, nemen we mee in de vergelijking. Je krijgt op Geld.nl dus altijd het meest complete aanbod te zien, ook van de partijen waarmee wij niet samenwerken. Je kunt de producten vervolgens vergelijken op premie of rente, maar ook op prijs/kwaliteit. De prijs/kwaliteitsscore is gebaseerd op een weging tussen prijs, voorwaarden en service van het product. Onze eigen productexperts stellen deze score per product vast. Zo zie je direct welk product voor jou de beste deal is.

Hoe wij verdienen?

Op Geld.nl vergelijk je gratis en vrijblijvend financiële producten. Wij krijgen een vergoeding van de aanbieder op het moment je het product via Geld.nl afsluit én je aanvraag daadwerkelijk geaccepteerd wordt door de aanbieder. De precieze hoogte van de vergoeding verschilt per product en per aanbieder. We willen benadrukken dat de hoogte van de vergoeding die wij krijgen geen invloed heeft op hoe wij je de resultaten presenteren.

Jij betaalt als consument niets extra's voor het product dat je via Geld.nl afsluit. Je verkrijgt via Geld.nl dus exact dezelfde premie of rente als bij de aanbieder zelf. Sterker nog, in sommige gevallen bieden we je zelfs extra korting óf een cadeau als je het product via Geld.nl aanvraagt.

De enige uitzondering is de overlijdensrisicoverzekering. Als je via Geld.nl bij een krediet een overlijdensrisicoverzekering afsluit, ontvangen wij geen vergoeding van de verzekeraar. Vanaf 1 januari 2013 is dat namelijk wettelijk niet meer toegestaan. Je betaalt ons eenmalig een vast bedrag van € 99 voor het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering.

Met verschillende banken en verzekeraars hebben wij geen samenwerking. Wij tonen wel hun rentes en premies, omdat wij jou met onze vergelijking zo volledig mogelijk willen informeren. Wij doen dit in jouw belang. Wij ontvangen dan geen vergoeding.


Beloningsbeleid medewerkers Geld.nl

Geld.nl heeft voor haar medewerkers een verantwoord en beheerst beloningsbeleid opgesteld. Dit draagt er aan bij dat klanten zorgvuldig behandeld worden en de medewerkers zich niet laten leiden door financiële prikkels. Bekijk hier het beloningsbeleid.

Toezicht op Geld.nl

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) controleert Geld.nl. Dat houdt in dat wij een vergunning hebben voor de Wet Financieel Toezicht (WFT). De AFM controleert of we alle regels naleven die in de WFT zijn vastgelegd en of we voldoen aan alle gestelde transparantie-eisen. Bovendien hebben onze financiële experts allemaal de benodigde WFT-diploma's.

Naast de AFM kijkt ook de Autoriteit Consument en Markt (ACM) met ons mee. Deze onafhankelijke toezichthouder zet zich in voor de rechten van de consument. Het strijdt voor een gelijk speelveld voor bedrijven die zich aan de regels houden.

Tot slot geldt specifiek voor onze zorgverzekering vergelijking dat de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) erop toeziet dat de informatie van verzekeraars die in deze vergelijking getoond wordt correct is. Met trots kunnen we melden dat dit het geval is en dat we daarom in het bezit zijn van het Keurmerk Objectief Vergelijken.

Geld.nl in de media

Met ruim vijftien jaar ervaring, miljoenen websitebezoeken en vergelijkingen en tienduizenden afgesloten financiële producten, is Geld.nl dé expert op het gebied van financiële producten vergelijken. Wij hebben veel inzicht in de keuzes die consumenten maken. Deze inzichten delen wij regelmatig met de pers, waardoor Geld.nl regelmatig optreedt in diverse media. Hier vind je een overzicht van onze media-optredens.

Geld.nl op social media

Wil jij op de hoogte blijven van het laatste nieuws op financieel gebied? Weten wanneer de premies en rentes stijgen of dalen en wanneer je actie moet ondernemen? Houd dan onderstaande kanalen in de gaten en je blijft altijd op de hoogte van het laatste nieuws van Geld.nl!

Ons team

Hieronder zie je een deel van het team van Geld.nl. Het team bevat professionals op het gebied van finance, online marketing, development en design.

  • CEO
  • Financieel expert
  • Financieel expert
  • Online marketeer
  • Financieel expert
  • Front-end Developer
  • Àdministrateur

Hulp nodig?

Heb je hulp nodig bij je keuze voor een verzekering of ander financieel product dat je op Geld.nl kunt vergelijken? Onze financiële experts staan voor je klaar! Bekijk hier hoe je contact met Geld.nl opneemt.

;;;