Reisverzekering

Annuleringsverzekering afsluiten na boeking

Kun je een annuleringsverzekering afsluiten na boeking?

Wanneer je een vakantie boekt heb je de mogelijkheid een annuleringsverzekering bij de reisverzekering af te sluiten. Mocht je vanwege onvoorziene omstandigheden je vakantie annuleren, dan vergoedt de annuleringsverzekering (een deel van) de kosten van de reis. Ben je van plan om een annuleringsverzekering af te sluiten? Bedenk je dan goed dat dit niet op ieder moment kan. 

Annuleringsverzekering na boeken

Een annuleringsverzekering moet je namelijk binnen zeven of veertien dagen (afhankelijk van de aanbieder) na het boeken van de reis afsluiten. Na deze periode is het bij de meeste verzekeraars niet meer mogelijk om er een af te sluiten. Wil je na deze termijn alsnog een doorlopende annuleringsverzekering afsluiten, dan vallen reeds geboekte reizen niet onder deze verzekering.

Wanneer je een tweede reis boekt, kun je voor deze reis vanzelfsprekend wel een annuleringsverzekering afsluiten. Dit moet natuurlijk wel binnen zeven dagen na boeking gebeuren.

Tip! In plaats van voor iedere reis apart een annuleringsverzekering af te sluiten, kun je er ook voor kiezen om een annulersingsdekking in je doorlopende reisverzekering op te nemen. De kosten doorlopende reisverzekering worden hierdoor wel iets hoger, maar je hoeft niet meer bij iedere reis een aparte annuleringsverzekering af te sluiten. En dat is wel zo gemakkelijk.

Annuleringsverzekering later afsluiten, waarom niet?

De reden dat je na het boeken van een reis slechts een beperkt aantal dagen de tijd hebt om een annuleringsverzekering af te sluiten, is dat een annuleringsverzekering is bedoeld voor onvoorziene omstandigheden. Hij dekt namelijk alleen onzekere voorvallen: (uitzonderlijke) situaties die ervoor zorgen dat jij niet op vakantie kunt gaan. Daarom kun je niet zelf bepalen wanneer je een annuleringsverzekering afsluit. Je zou dan immers pas een annuleringsverzekering af kunnen sluiten wanneer je weet dat je reis niet door kan gaan. Om te voorkomen dat reizigers uitsluitend een annuleringsverzekering afsluiten wanneer ze van plan zijn om de reis te annuleren, hebben reisverzekeraars deze regel ingevoerd.

Vakantie overdragen

Mocht je zelf niet in staat zijn om de geboekte reis te gaan maken, dan heb je niet altijd een annuleringsverzekering nodig. Je hebt namelijk het recht om een reis over te dragen: iemand koopt dan als het ware jouw reis over. Dit kan doorgaans tot zeven dagen voor vertrek. De reisorganisatie is verplicht om mee te werken aan deze overdracht, mits de vervanger voldoet aan de voorwaarden van de reis. Wel kan de reisorganisatie kosten in rekening brengen, zoals administratiekosten of kosten voor het omboeken van de tickets.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod reisverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende reisverzekering tegen de laagste premie. Reisverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten