Reisverzekering

Annuleringsverzekering nodig

Heb ik een annuleringsverzekering nodig?

Als je een vakantie boekt, kun je naast een reisverzekering vaak direct een annuleringsverzekering afsluiten. Deze verzekering biedt dekking wanneer je door onverwachte persoonlijke omstandigheden je reis moet annuleren of voortijdig afbreken. Maar is zo’n verzekering ook echt nodig?

Annuleringsverzekering nodig? – Kijk goed naar de dekking

Een annuleringsverzekering voor je vakantie biedt alleen dekking wanneer de reis wordt geannuleerd of afgebroken om door de verzekeraars genoemde redenen, zoals overlijden, ziekte of ernstig letsel van jezelf of familieleden in de eerste of tweede graad.

Wil je exact weten in welke gevallen je annuleringsverzekering dekking biedt? Kijk dan in de voorwaarden van je annuleringsverzekering.

Annuleringsverzekering - Wanneer dekking?

Over het algemeen biedt een annuleringsverzekering dekking als je de reis moet annuleren of afbreken om één van de onderstaande redenen:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongeval van jezelf of naaste familieleden in de eerste of tweede graad.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongeval van personen waarbij je in het buitenland zou verblijven.
 • Het op medisch advies niet kunnen ondergaan van verplichte inentingen voor de reis.
 • Het ernstig beschadigd raken van het vakantieverblijf, waardoor verblijf erin niet meer mogelijk is.
 • Schade aan eigendommen van de verzekerde door brand, inbraak, ontploffing, blikseminslag, storm, of overstroming. Dit geldt enkel in gevallen waarbij de aanwezigheid van de verzekerde dringend noodzakelijk is.
 • Definitieve ontwrichting van het huwelijk van de verzekerde, waarvoor een echtscheidingsprocedure in gang is gezet. Bij samenwonen is een definitieve relatiebreuk alleen gedekt als het samenlevingscontract is ontbonden door de notaris. 
 • Werkloosheid van een verzekerde met een vast dienstverband door onvrijwillig ontslag.
 • Zwangerschap van verzekerde of partner.
 • Overlijden van huisdier binnen 14 dagen voor de aanvang van de reis. Onder huisdier wordt uitsluitend verstaan een hond, kat of paard van de verzekerde.
 • Het onverwacht toegewezen krijgen van een nieuwe huurwoning in het thuisland in de periode van 30 dagen voor aanvang van de reis.
 • Het uitvallen van het vervoermiddel waarmee de verzekerde de reis maakt, door een van buiten komend onheil, binnen 30 dagen voor aanvang van de reis.

Tip! Veel annuleringsverzekeringen hebben een maximumbedrag aan de dekking verbonden. Controleer dus altijd of je voldoende verzekerd bent. Als het maximumbedrag lager is dan de totale reissom die je voor je vakantie hebt betaald, krijg je bij annulering dus niet alles terug.

Is een annuleringsverzekering nodig?

Om te bepalen of het voor jou zinvol is een annuleringsverzekering af te sluiten, kun je dus afvragen hoe groot de kans is dat één van de in de voorwaarden genoemde reden jouw overkomt. Daarnaast kun je kijken naar hoe hoog de totale kosten zijn van de reis en of je bereid bent dit verlies te dragen als de reis onverwacht niet door kan gaan of moet worden afgebroken.

Wist je dat…Je niet alleen bespaart op de premie van je reisverzekering, maar ook op de kosten en de voorwaarden? Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod reisverzekeringen heel makkelijk op de meest belangrijke punten. Reisverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten