Reisverzekering

Annuleringsverzekering overlijden oma

Wat vergoedt de annuleringsverzekering bij overlijden van opa of oma?

Het zal je maar gebeuren. Terwijl je de koffers inpakt om morgen op vakantie te gaan, krijg je een telefoontje dat je oma ernstig ziek is en misschien wel overlijdt. Kun je in dat geval een beroep doen op de annuleringsverzekering van je reisverzekering? Alles wat je moet weten over de annuleringsverzekering bij overlijden oma of opa lees je in onderstaand artikel.

Dekking annuleringsverzekering bij overlijden oma

Sla voor de zekerheid even de voorwaarden van je eigen annuleringsverzekering er op na, maar in de meeste gevallen wordt annulering vergoed als een familielid in de eerste of tweede graad overlijdt. Je grootouders zijn tweedegraads familieleden.

Een voorwaarde is wel dat het overlijden van je oma niet te voorzien was op het moment dat je de verzekering afsloot. Als je oma bijvoorbeeld al ernstig ziek was op dat moment, vergoedt de annuleringsverzekering dus niets.

Tip! Heb je geen annuleringsverzekering afgesloten of krijg je geen vergoeding? Dan mag je de reis overdragen aan iemand anders.

Annuleringsverzekering overlijden oma, wat wordt vergoed?

Als je de reis voor aanvang moet annuleren, vergoedt de annuleringsverzekering de totale reissom. Het kan natuurlijk ook gebeuren dat je al op reis bent als je bericht krijgt over je oma. In dat geval vergoedt de annuleringsverzekering de kosten voor de niet-genoten reisdagen. Moet je de reis voortijdig afbreken en maak je extra kosten? Dan valt dit niet onder je annuleringsverzekering. De extra kosten vallen onder de dekking voor onvoorziene kosten in je reisverzekering.

Wist je dat...Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod reisverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende reisverzekering tegen de laagste premie. Reisverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten