Contact

ANRV

Wat is ANVR en wat zijn de ANVR voorwaarden?

De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) is de belangenorganisatie van de Nederlandse reiswereld. Ook controleert de ANVR reisorganisaties zoals reisbureaus, vakantieparken en touroperators op kwaliteit. Als je je reis bij een bij de ANVR aangesloten organisatie boekt, ben je dus zeker van goede reisbegeleiding en een nette klachtenafhandeling. Ook krijg je je geld terug als de reisorganisatie failliet gaat. In dit artikel lees je precies wat de ANVR doet en wat de voorwaarden van deze brancheorganisatie zijn.

ANVR reisvoorwaarden

Boek je een reis bij een ANVR-gecertificeerde reisonderneming? Dan gelden de door de ANVR opgestelde reisvoorwaarden. Dit houdt in dat:

  • Het personeel van de reisonderneming deskundig en goed opgeleid is. Zo weet je zeker dat je verantwoord op reis gaat.
  • Je veilig en gezond op reis gaat. Bij een busreis via een ANVR-reisorganisatie voldoen bussen bijvoorbeeld aan strenge veiligheidseisen. Ook houden ANVR-organisaties zich aan alle gezondheidsmaatregelen in het land waar jij naartoe reist. Zo blijft de kans op ziektes en gezondheidsrisico’s klein.
  • Reisorganisaties met het ANVR-keurmerk zijn aangesloten bij Stichting Calamiteitenfonds. Bij calamiteiten zoals een natuurramp vergoedt de reisorganisatie je kosten.
  • De reisorganisatie biedt hulp en bijstand als je tijdens je reis in moeilijkheden komt.
  • De reisorganisatie is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). Je krijgt je geld dus terug als de reisonderneming failliet gaat voordat je reis kan doorgaan.
  • De reisonderneming je verder helpt bij vragen en klachten. Kom je er samen niet uit? Leg dan je klacht neer bij de onafhankelijke ANVR Geschillencommissie Reizen.

ANVR voorwaarden voor annuleren

Wil je een geboekte reis bij een ANVR-reisorganisatie annuleren? Dat kan kosteloos tot 24 uur na je boeking. Let op: dit geldt niet bij een definitieve boeking. Annuleer je de reis na 24 uur? Dan betaal je alsnog (een percentage van) de reissom. Hoeveel dat is, is afhankelijk van het aantal dagen vóór vertrek.

Tip! Annuleer je de reis door een onvoorziene, ernstige gebeurtenis? Dan vergoedt je annuleringsverzekering de kosten meestal. Sluit als je op reis gaat dus altijd een reisverzekering met annuleringsverzekering af.

Lees hier precies wat je annuleringsverzekering wel en niet dekt.

Boek je reis bij een ANVR-gecertificeerde organisatie

Check voordat je op reis gaat altijd of de organisatie waarbij je jouw reis gaat boeken aangesloten is bij de ANVR. Op de website van de ANVR zoek je eenvoudig op welke reisondernemingen ANVR-gecertificeerd zijn. Zo weet je zeker dat je zorgeloos op reis gaat en al je rechten zijn geregeld in de ANVR reisvoorwaarden.

Veilig en zorgeloos op reis met de juiste reisverzekeringOp Geld.nl vergelijk je reisverzekeringen van het meest complete aanbod verzekeraars van Nederland. Zo vind je altijd de goedkoopste reisverzekering. Boek daarnaast je reis bij een ANVR-reisorganisatie en je gaat veilig, zorgeloos én betaalbaar op vakantie. Reisverzekeringen vergelijken