Klantenservice
Reisverzekering

Wat is ANVR?

Wat is ANVR en wat zijn de voordelen van ANVR-reisbureaus?

De ANVR is de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen. Dit is een branchevereniging die de belangen behartigt van reisorganisatoren zoals reisbureaus. Maar ook voor de consument is de ANVR van belang. Als je je reis boekt bij een organisatie die is aangesloten bij de ANVR, biedt dit een aantal zekerheden bijvoorbeeld over de kwaliteit van de reisbegeleiding en nette afhandeling van klachten. Ook weet je zeker dat je je geld terugkrijgt als de reisorganisatie failliet gaat.

Waarom ANVR reisbureau?

De ANVR garandeert de kwaliteit van de bij haar aangesloten reisorganisaties. Zo controleert de organisatie de bij haar aangesloten reisaanbieders op de volgende zaken:

  • Eerlijke voorwaarden
  • Financiële zekerheid
  • Veilig reizen
  • Kwaliteit reisbegeleiding
  • Goede klachtenafhandeling

ANVR - Eerlijke voorwaarden

De ANVR controleert de voorwaarden van de reisorganisaties, zodat je zeker weet dat je bij betaling, annulering of wijziging van de reis niet te maken krijgt met onredelijke voorwaarden.

Financiële zekerheid ANVR

Daarnaast zijn de ANVR-reisorganisaties allemaal aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden en de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Het Garantiefonds Reisgelden regelt dat als de reisorganisatie failliet gaat als jij je reis al hebt geboekt, je gewoon je geld terugkrijgt. Het Calamiteitenfonds zorgt ervoor dat als zich een calamiteit voordoet tijdens de reis je de kosten die je moet maken, krijgt vergoed.

De ANVR houdt een signaleringslijst bij met reisorganisaties die volgens haar niet voldoende kunnen aantonen dat jij je geld terug kunt krijgen als zij failliet gaan. Als je bij zo een organisatie een reis boekt, is er dus een kans dat je je geld kwijtraakt bij een faillissement.

ANVR Veilig reizen

Touroperators die bij de ANVR zijn aangesloten mogen alleen gebruik maken van bussen die aan de veiligheidseisen voor het Keurmerk Touringcarbedrijf voldoen. Ook zijn alle ANVR-organisaties goed op de hoogte van de veiligheidseisen met betrekking tot ziektes en gezondheidsrisico’s in de landen waar ze op reizen.

Kwaliteit reisbegeleiding ANVR

Reisorganisaties die zich bij de ANVR hebben aangesloten, zijn verplicht hun personeel goed op te leiden. De brancheorganisatie controleert dit regelmatig. Zo weet je zeker dat de reisbegeleider op jouw vakantie veel weet over het land en de reis goed kan begeleiden.

Klachtenafhandeling ANVR

Het kan natuurlijk altijd voorkomen dat je voor, tijdens of na je reis klachten hebt over de reisorganisatie waarbij je de vakantie hebt geboekt. Kom je er zelf niet uit met de reisorganisatie, dan kun je een beroep doen op de Geschillencommissie Reizen. De ANVR controleert of de aangesloten organisaties de uitspraken die deze commissie doet ook nakomen.

ANVR ledenlijst

Je kunt een reisorganisatie die bij de ANVR is aangesloten herkennen aan het ANVR logo dat op de website of de winkelruit van het reisbureau staat. Ook kun je op de website van de ANVR controleren of de organisatie waar je een reis overweegt te boeken is aangesloten.

ANVR Contact

Als consument is het niet mogelijk om zelf rechtstreek contact op te nemen met de ANVR. Als je problemen met je reisorganisatie, raadt de ANVR aan contact op te nemen met je reisorganisatie of de Geschillencommissie.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod reisverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende reisverzekering tegen de laagste premie. Reisverzekering vergelijken
;