Reisverzekering

ANVR voorwaarden

Wat zijn de ANVR reisvoorwaarden?

Annuleer je een geboekte reis, dan brengt de reisorganisatie je annuleringskosten in rekening. Heb je een annuleringsverzekering bij je reisverzekering, dan kun je de kosten verhalen op de reisverzekeraar. Meestal komt het bedrag dat je aan annuleringskosten moet betalen neer op een percentage van de reissom. Voor reisorganisaties die zijn aangesloten bij de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR), zijn deze percentages vastgesteld in de ANVR voorwaarden.

ANVR reisvoorwaarden

De hoogte van de kosten die je bij het annuleren van je vakantie moet betalen, is afhankelijk van het moment waarop je de reis annuleert. Bij annulering tot de 42e dag voor vertrek bestaan de annuleringskosten alleen uit de aanbetaling. Annuleer je de reis op de dag van vertrek of later, dan ben je de volledige reissom verschuldigd. Valt het moment van annuleren daar tussenin, dan is het moment van annuleren gekoppeld aan een percentage van de reissom. Welke percentages dit zijn staat in de ANVR voorwaarden bij annulering. 

Is de reisorganisatie waar je geboekt hebt niet aangesloten bij de ANVR, dan staat meestal in de leveringsvoorwaarden welke kosten bij annulering worden berekend. Staat hierin niets over kosten bij annuleren vermeld, dan mag de reisorganisatie maximaal de volledige reissom in rekening brengen.

ANVR annuleringsvoorwaarden

Wil je de zekerheid dat eventuele annuleringskosten vergoed worden als je de reis onverhoopt moet annuleren, dan kun je hiervoor een annuleringsverzekering afsluiten.

Let op! een annuleringsverzekering stelt voorwaarden wat betreft de reden van annulering. Je komt alleen voor een schadevergoeding in aanmerking als je de reis moet annuleren om een door de verzekeraar gedekte gebeurtenis.

Wist je dat… Je op Geld.nl het grootste aanbod reisverzekeraars vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende reisverzekering  tegen de laagste premie en ga je met een gerust hart op reis! Reisverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten