Reisverzekering

ANVR Zwarte lijst

Wat is de ANVR zwarte lijst?

De Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) is een brancheorganisatie voor reisorganisaties. Zij ziet erop toe dat de aangesloten aanbieders betrouwbaar zijn en jij als consument hier dus veilig je reis kunt boeken. Je hoeft je niet druk te maken over de kwaliteit van de reisbegeleiding of onverwachte addertjes onder het gras bij annulering of wijziging van de reis. Maar het allerbelangrijkste: als de reisorganisatie failliet gaat, krijg jij gewoon je geld terug.

ANVR signaleringslijst

De ANVR houdt ook een signaleringlijst bij van organisaties volgens haar niet voldoende financiële zekerheid kunnen bieden aan de klant. Als je als consument een vakantie boekt bij een organisatie die op de zwarte lijst van de ANVR staat, loop je het risico dat je je geld kwijtraakt als de reisorganisatie failliet gaat.

ANVR zwarte lijst

Op de website van de ANVR kun je de zwarte lijst raadplegen. Het is natuurlijk altijd verstandig om hier te kijken of de reisorganisatie waarbij je een reis wilt boeken niet op deze zwarte lijst staat. Maar vergeet vooral ook niet te kijken of de organisatie is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden. Deze organisatie garandeert dat jij je geld terugkrijgt bij een faillisement, mits je je vakantie hebt geboekt bij een aangesloten reisorganisatie. Door dit dus van te voren te controleren, weet je zeker dat je geld gegarandeerd is bij een faillissement.

Wist je dat…Je niet alleen bespaart op de premie van je reisverzekering, maar ook op de kosten en de voorwaarden? Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod reisverzekeringen heel makkelijk op de meest belangrijke punten. Reisverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten