Reisverzekering

Automobilistenhulpverzekering

Wat is een automobilistenhulpverzekering?

Een automobilistenhulpverzekering is een aanvullende dekking die je bij je kort- of doorlopende reisverzekering kunt afsluiten. Deze verzekering biedt dekking voor pechhulp in het buitenland. De automobilistenhulpverzekering dekt onder meer:

  • De kosten voor het verslepen van het voertuig naar de dichtstbijzijnde garage
  • De kosten voor het terughalen naar Nederland van het voertuig als deze niet meer te repareren is.
  • De kosten voor vernietiging van het voertuig als het motorvoertuig zo zwaar beschadigd is dat naar Nederland brengen geen zin meer heeft.
  • De kosten voor het verzenden van motorrijtuigonderdelen als deze ter plaatse niet beschikbaar zijn.

Vaak zit in de automobilistenhulpverzekering ook een dekking voor rechtsbijstand. Deze dekking geldt niet alleen voor juridische geschillen als gevolg van een ongeval in het buitenland, maar ook voor bijvoorbeeld een conflict met een garagehouder bij een noodreparatie.

Let op: als de schade aan je auto in het buitenland is ontstaan door slecht onderhoud van de auto, biedt de automobilistenhulpverzekering geen dekking.

Is een automobilistenhulpverzekering buitenland zinvol?

Een aanvullende verzekering voor automobilistenhulp is niet altijd nodig. Heb je bijvoorbeeld een lidmaatschap van de ANWB waarin pechhulp in het buitenland is opgenomen, dan hoef je geen aanvullende reisverzekering af te sluiten. Op de website van ANWB kun je bekijken of deze organisaties pechhulp bieden in het land waar je naartoe reist.

Ook als je een aanvullende pechhulpverzekering bij je autoverzekering hebt afgesloten is het meestal niet nodig om bij je reisverzekering een aanvullende automobilistenhulpverzekering af te sluiten. Check wel altijd van te voren of je autoverzekering met pechhulp buitenland voldoende dekking biedt in het land waar je naartoe gaat.

Reisverzekeringen vergelijken?Vergelijk nu het grootste aanbod reisverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Reisverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten