Contact

Contant geld verzekeren

Valt contant geld onder je reisverzekering?

Ga je op vakantie en neem je een grote som contant geld mee? Dan is het verstandig je hier extra voor te verzekeren bij je reisverzekering. Contant geld en cheques vallen namelijk niet onder de standaarddekking van je kort- of doorlopende reisverzekering.

Tot welk bedrag contant geld verzekeren?

Het bedrag aan contant geld waarvoor je je aanvullend kunt verzekeren verschilt per verzekeraar. Het gaat meestal om bedragen rond de 250 tot 750 euro. Het verschil tussen deze bedragen is groot. Het is dus extra belangrijk om als je een reisverzekering afsluit al te bedenken hoeveel contant geld je gaat meenemen op reis en te controleren of je hiervoor voldoende verzekerd bent.

Let op!  De verzekering keert alleen uit bij diefstal van geld als je het direct bij je had of wanneer je het in een kluis in de hotelkamer had liggen. Ligt je portemonnee los in de hotelkamer of heb je je tas bij iemand achter gelaten, dan keert de verzekering niet uit.

Aanvullende dekking contant geld zinvol?

Of het zinvol is om een aanvullende dekking voor contant geld af te sluiten, hangt af van waar je naartoe gaat. Ga je naar een euroland? Dan is het in de meeste gevallen niet nodig om grote hoeveelheden contant geld mee te nemen. Je kunt tegenwoordig bijna overal pinnen en omdat het om bedragen in euro’s gaat, kosten pinbetalingen en opnamen uit geldautomaten bijna niets. Het is in deze gevallen veel verstandiger om gewoon niet al te veel geld op zak te hebben.

Let op! Check van te voren bij je reisorganisatie of via reissites of er in het land van bestemming voldoende geldautomaten zijn. Anders is het natuurlijk wel verstandig om meer contant geld bij je te hebben en je dus hiervoor aanvullend te verzekeren.

Ook als je op vakantie gaat naar een land dat een andere valuta dan de euro hanteert, is het verstandig te checken of je in het land gemakkelijk geld kunt opnemen via een geldautomaat. Als dat zo is, is het vaak veiliger om geld ter plekke op te nemen in kleinere hoeveelheden dan een groot bedrag aan contant geld mee te nemen.

In sommige landen zijn geldautomaten echter nog niet wijdverspreid. In deze landen zal je dus wel veel contant geld bij je moeten hebben. Dan is een extra verzekering hiervoor zeker aan te raden.

Contant geld gestolen, wat nu?

Zodra je merkt dat het geld gestolen is, is het belangrijk zo snel mogelijk aangifte te doen bij de politie. Het schriftelijke bewijs van de aangifte heb je nodig om het geld terug te kunnen vragen bij je reisverzekeraar. Als het geld gestolen is uit je hotelkamer of appartement, doe je er ook verstandig aan de eigenaar van het hotel of complex op de hoogte te stellen.

Reisverzekeringen vergelijken?Vergelijk nu het grootste aanbod reisverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Reisverzekering vergelijken
;