Reisverzekering

Doorlopende annuleringsverzekering

Waarop letten bij doorlopende annuleringsverzekering?

Naar een vakantie kijk je meestal lang uit. Kan de reis door omstandigheden niet doorgaan of moet je vroegtijdig terug naar huis, dan is dat erg vervelend. Een doorlopende annuleringsverzekering bij je reisverzekering biedt in zo'n geval dekking. In dit artikel gaan we in op de doorlopende annuleringsverzekering en de voorwaarden.

Doorlopende annuleringsverzekering

Net als een doorlopende reisverzekering is de doorlopende annuleringsverzekering het hele jaar door geldig voor een onbeperkt aantal reizen. De dekking van een annuleringsverzekering bestaat over het algemeen uit twee delen. Het eerste deel betreft dekking van de kosten die door de organisator of verhuurder in rekening gebracht worden bij het annuleren van een reis. Deze kunnen oplopen tot de volledige reissom. Valt de reden van annuleren onder de dekking van de annuleringsverzekering, dan worden de annuleringskosten vergoed.

Een tweede deel van de dekking van een annuleringsverzekering heeft betrekking op de kosten van het vroegtijdig moeten afbreken van een reis, bijvoorbeeld als er een ongeval heeft plaatsgevonden. Meestal krijg je als verzekerde geen geld terug voor niet genoten vakantiedagen. De annuleringsverzekering keert in plaats daarvan vaak een zogenaamde ‘afbrekingsvergoeding’ uit. Dat is een schade-uitkering waarvan de hoogte afhankelijk is van de verhouding tussen het aantal gemiste en het aantal geboekte vakantiedagen.

Voorwaarden annuleringsverzekering

Of de annuleringsverzekering de kosten wel of niet dekt hangt af van de gebeurtenis, ofwel de reden dat je vakantie niet door kan gaan of je hem eerder moet afbreken. In de polisvoorwaarden van de doorlopende annuleringsverzekering is opgenomen welke gebeurtenissen onder de dekking vallen. Een aantal veelvoorkomende gedekte gebeurtenissen zijn overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalsletsel van verzekerde of diens naaste familieleden in eerste of tweede graad, of het ernstig beschadigd raken van het vakantieverblijf waardoor de verzekerde het verblijf niet kan bewonen.

Doorlopende annuleringsverzekering vergelijken

In plaats van een aparte (doorlopende) annuleringsverzekering, is het ook mogelijk een annuleringsdekking bij je reisverzekering te laten opnemen. De annuleringsdekking is dan tegen een extra premie mee te verzekeren. 

Kies je voor een reisverzekering met annuleringsdekking, dan is de dekking vaak gelimiteerd tot ongeveer 1.500 euro per verzekerde per reis. In bepaalde gevallen zal de dekking daardoor niet toereikend zijn. Boek je doorgaans wat duurdere vakanties, dan is het raadzaam naast je reisverzekering een losse doorlopende annuleringsverzekering af te sluiten.

Wist je dat…Je niet alleen bespaart op de premie van je reisverzekering, maar ook op de kosten en de voorwaarden? Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod reisverzekeringen heel makkelijk op de meest belangrijke punten. Reisverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten