Contact

Kortlopende of doorlopende reisverzekering?

Doorlopende of kortlopende reisverzekering, welke moet ik kiezen?

Als je een reisverzekering gaat afsluiten, kun je kiezen voor een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering wordt alleen afgesloten voor de periode dat de reis duurt. Een doorlopende reisverzekering blijft het hele jaar geldig ongeacht of je op reis bent of niet. Maar wat is nu voor jou de beste keuze?

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is vooral aantrekkelijk bij korte vakanties en als je de rest van het niet meer op vakantie gaat. Je betaalt dan immers alleen premie voor het aantal dagen dat je daadwerkelijk op vakantie bent. Over het algemeen is een kortlopende verzekering goedkoper zolang je minder dan twintig dagen per jaar op vakantie gaat.

Let op: Veel reisorganisaties bieden bij het boeken de mogelijkheid om via hen een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Dit is echter niet altijd de meest aantrekkelijke optie. Vaak kun je ergens anders goedkoper een reisverzekering afsluiten.

Doorlopende reisverzekering

Ga je meerdere keren per jaar op reis, dan is een doorlopende reisverzekering een goede keuze. Deze verzekering blijft het hele jaar geldig. Daarnaast is het voordeel dat je tussen niet telkens opnieuw een reisverzekering hoeft af te sluiten als je op reis gaat.

Tip! Het is verstandig om regelmatig te controleren of jouw doorlopende reisverzekering nog steeds de voordeligste is. Misschien kun je bij een ander wel dezelfde dekking krijgen tegen een lagere premie. 

Doorlopende of kortlopende reisverzekering?

Om te bepalen op een doorlopende of kortlopende reisverzekering voor jou voordeliger is, is dus vooral van belang hoe lang en hoe vaak je per jaar op reis wilt gaan. Vanaf twintig dagen vakantie per jaar is een doorlopende reisverzekering meestal voordeliger.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod reisverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende reisverzekering tegen de laagste premie. Reisverzekering vergelijken