Contact

Reisverzekering duiken

Is duiken standaard gedekt op mijn reisverzekering?

Duiken is een populaire sport onder vakantiegangers. Bij vakantiebestemmingen aan zee zijn meestal diverse duikscholen te vinden, waar soms zelfs ongeoefende duikers na één proefduik al mee op een boot kunnen gaan duiken. Maar ben je eigenlijk wel voldoende verzekerd met je kort- of doorlopende reisverzekering als je tijdens je vakantie gaat duiken?

Aanvullende reisverzekering duiken

Bij veel reisverzekeraars is duiken niet standaard verzekerd. Je kunt daarvoor een dekking voor gevaarlijke sporten afsluiten. Met deze aanvulling ben je verzekerd tegen de kosten voor reddingsacties en repatriëring ook is je duikuitrusting in de meeste gevallen meeverzekerd. Dit is vooral van belang wanneer je met je eigen uitrusting gaat duiken.

De voorwaarden bij deze aanvullende dekkingen verschillen echter wel behoorlijk dus het is verstandig om goed te kijken wat wel en niet mee verzekerd is. Zo zijn speciale vormen van duiken, zoals grotduiken of wrakduiken niet altijd gedekt. Bekijk dus altijd goed de voorwaarden van je reisverzekering!

Reisverzekeirng duiken, hoe diep kun je gaan?

De maximale diepte tot welke je verzekerd bent, verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeraars hanteren een maximum van 20 meter, maar er zijn ook aanvullende reisverzekeringen waarbij geen maximumdiepte geldt. De maximale diepte tot welke je mag duiken, kun je in de voorwaarden van de reisverzekering vinden.

Verzekering duiken - Heb ik een diploma nodig?

Opvallend genoeg is het hebben van een erkend diploma niet verplicht bij de meeste reisverzekeraars. Ook als je gaat duiken zonder diploma of zonder begeleiding ben je vaak gewoon verzekerd. Slechts een enkele verzekeraar maakt daarbij de kanttekening dat er geen dekking is wanneer er sprake is van roekeloos gedrag.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod reisverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende reisverzekering tegen de laagste premie. Reisverzekering vergelijken