Zoeken
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer resultaten
Geen resultaten
Reisverzekering

Globetrotter reisverzekering

Wat is een globetrotter verzekering?

Een globetrotter reisverzekering is er voor de reiziger die voor langere tijd naar het buitenland gaat en daar eventueel ook gaat werken. De globetrotter verzekering wordt ook wel wereldreisverzekering of lang op reis verzekering genoemd en is op enkele belangrijke punten anders dan een normale reisverzekering.

Kenmerken globetrotter reisverzekering

Ga je langere tijd naar het buitenland, dan biedt zelfs de doorlopende reisverzekering niet de juiste dekking. Dat heeft onder andere te maken met de maximale verzekeringsduur. Vaak is dat bij een reguliere reisverzekering maximaal 60, 90 of 180 dagen aaneengesloten. Met een globetrotter reisverzekering kun je een, twee of zelfs drie jaar aaneengesloten verzekerd in het buitenland verblijven.

Een ander belangrijk kenmerk van de globetrotter reisverzekering is dat deze de mogelijkheid biedt ziektekosten in het buitenland te verzekeren. Als je in het buitenland gaat werken ben je in sommige gevallen namelijk niet meer verzekerd voor medische kosten via je Nederlandse zorgverzekering. Het verzekeren van geneeskundige kosten binnen een normale doorlopende reisverzekering biedt in dit geval meestal onvoldoende dekking.

Voor wie is een globetrotter verzekering?

De globetrotter reisverzekering is een goede reisverzekering voor mensen die van plan zijn langere tijd in het buitenland te verblijven. Dat kunnen mensen zijn die een wereldreis gaan maken, maar ook studenten die willen gaan studeren of stage lopen in het buitenland, of die als au pair aan de slag willen gaan. Tenslotte is de globetrotter reisverzekering een prima verzekering voor backpackers of mensen die in het buitenland vrijwilligerswerk willen verrichten.

Dekking globetrotter reisverzekering

De dekking van een reisverzekering voor globetrotters is afgestemd op een langdurig verblijf in het buitenland. De precieze vergoedingen en voorwaarden verschillen natuurlijk per verzekeraar, maar in de meeste gevallen biedt de verzekering standaard werelddekking en zijn ook medische kosten standaard meeverzekerd. Bij een aantal verzekeraars is het mogelijk om zelf de gewenste dekkingen te selecteren, zodat je de reisverzekering helemaal op jouw situatie en buitenlandplannen kunt afstemmen.

Ben je op zoek naar een reisverzekering voor langere periode? Neem dan contact op met het Geld.nl Service Team via 040 - 751 3968.

Betaal niet langer te veel voor je reisverzekering!Vergelijk nu het grootste aanbod reisverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Reisverzekering vergelijken