Contact

Groepsreisverzekering

Hoe werkt een groepsreisverzekering?

Wanneer je met een groep mensen op vakantie gaat, kan het voordelig zijn om een groepsreisverzekering af te sluiten. Je sluit dan eigenlijk meerdere kortlopende reisverzekeringen af, die samen onder één overkoepelende reisverzekering vallen. Doordat je met meerdere mensen tegelijk een reisverzekering afsluit, krijg je doorgaans korting. Ga je bijvoorbeeld met school op kamp? Of met collega’s op reis naar het buitenland? Dan is een groepsreisverzekering een aantrekkelijke optie. Je sluit een groepsreisverzekering al af met minimaal vijf personen en bij sommige reisverzekeraars zelfs tot 250 personen.

Wat is een reisverzekering groep?

Het principe van een groepsreisverzekering is eigenlijk hetzelfde als van een ‘gewone’ kort- of doorlopende reisverzekering. Je hebt een bepaalde basisdekking en je kan zelf bepalen waartegen je je aanvullend verzekert. Gaan jullie tijdens de reis bijvoorbeeld bergbeklimmen of wildwatervaren? Dan kun je voor de hele groep een aanvullende dekking voor gevaarlijke sporten afsluiten.

Bijkomend voordeel van een reisverzekering voor groepen is dat alle reisgenoten met dezelfde alarmcentrale contact op kunnen nemen indien hulp gewenst is. En wanneer je bijvoorbeeld als groep een ongeluk met een bus krijgt, hoeft niet iedereen apart een schadeclaim in te dienen. De schade kan dan met de hele groep bij de groepsreisverzekeraar afgehandeld worden. Dat is wel zo overzichtelijk.

Tip! Net als bij gewone reisverzekeringen is het ook hier belangrijk om van tevoren groepsreisverzekeringen te vergelijken en hun voorwaarden door te nemen. In de voorwaarden staat onder andere vermeld waar je allemaal voor verzekerd bent.

Groepsreisverzekering afsluiten

Een groepsverzekering kun je vaak net als een ‘gewone’ reisverzekering afsluiten. Je dient dan wel enkele gegevens, zoals adres en geboortedatum, van alle reisgenoten door te geven. Zodra je dit gedaan hebt, ontvang je een offerte. Wanneer je aangeeft dat je akkoord bent met de offerte (en dus de premie betaalt), is de groepsreisverzekering een feit. De reisverzekeraar ziet degene die de gegevens van de groepsleden doorgeeft en de groepsreisverzekering afsluit als eerste contactpersoon. Dit is ook degene die de premie betaalt.

Wist je dat…Je niet alleen bespaart op de premie van je reisverzekering, maar ook op de kosten en de voorwaarden? Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod reisverzekeringen heel makkelijk op de meest belangrijke punten. Reisverzekering vergelijken