Contact

Reisverzekering vaccinaties

Worden vaccinaties vergoed door de reisverzekering?

Als je op reis gaat is een goede voorbereiding van belang. Niet alleen een kort- of doorlopende reisverzekering en annuleringsverzekering afsluiten behoort tot een goede voorbereiding. Als je naar het buitenland gaat moet je ook goed opletten of er vaccinaties aanbevolen worden. Kijk dus van te voren goed of je voor inentingen en vaccinaties een vergoeding krijgt vanuit jouw verzekeraar.

Reisverzekering vaccinaties - Tijdig inenten

Kijk ruim 6 weken voor vertrek welke inentingen nodig zijn voor jouw vakantie. Hierbij zijn een paar dingen belangrijk om rekening mee te houden: reisbestemming, verblijfsduur, soort reis, de activiteiten die je wilt gaan doen, huidige gezondheid en leeftijd.

Welke landen inenten?

Vaccinaties worden vaak aangeraden in landen buiten West-Europa. In deze landen heb je een grotere kans om een infectie op te lopen. Dit komt omdat daar ziekteverwekkers voorkomen die we in West-Europa niet kennen. Dit komt voornamelijk doordat de hygiënische omstandigheden en sanitaire voorzieningen vaak slechter zijn dan hier. Risicogebieden voor infecties liggen in tropische gebieden zoals in Azië, Afrika of Midden-Zuid Amerika, maar ook in landen als Turkije, Egypte of Marokko.

Reisvaccinaties vergoed?

Jezelf en het gezin laten vaccineren is onderdeel van een goed voorbereide vakantie. Zo voorkom je infecties en onaangename verrassingen tijdens of na de reis. Vaak wordt een vaccinatie nog vergoed ook.

De kosten van de belangrijkste vaccinaties kunnen variëren van 25 euro tot 50 euro. Naast deze kosten betaal je meestal ook nog 20 euro voor het consult. Vaak vragen mensen zich af of dit wel wordt vergoed door hun zorgverzekering. Heb je een aanvullende zorgverzekering? Dan heb je waarschijnlijk geluk, want dan hierbij staat een vergoeding voor vaccinaties. Meestal ligt de vergoeding van vaccinaties op 75 procent tot 100 procent vergoeding.

Vergoeding vaccinaties

Onderstaande vaccinaties worden vaak standaard vergoed:

  • Malaria
  • Difterie, tetanus en poliomyelitis (DTP)
  • Gele koorts
  • Tyfus
  • Cholera
  • Hepatitis A/B

We raden aan om altijd de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekering erbij te houden om na te gaan wat de vergoeding voor vaccinaties daadwerkelijk is.

Wist je dat…Geld.nl helemaal onafhankelijk is? Hierdoor krijg je een eerlijk overzicht van het grootste aanbod reisverzekeringen. Zo vind je makkelijk de best passende reisverzekering tegen de laagste premie. Reisverzekering vergelijken