Reisverzekering

Kortlopende annuleringsverzekering

Waarop letten bij kortlopende annuleringsverzekering?

Heb je een reis geboekt, maar kan deze niet doorgaan omdat je ernstig ziek bent geworden? Of ben je vanwege het plotseling overlijden van een familielid genoodzaakt je reis vroegtijdig af te breken? Dan krijg je niet zomaar je geld terug. Een kortlopende annuleringsverzekering bij je reisverzekering afsluiten biedt dan uitkomst.

Wat is een kortlopende annuleringsverzekering?

Een kortlopende annuleringsverzekering dekt de annuleringskosten wanneer een reis niet door kan gaan. Ook niet genoten reisdagen wanneer je de reis vroegtijdig moet afbreken worden meestal vergoed.

Let op: Om voor een vergoeding vanuit de kortlopende annuleringsverzekering in aanmerking te komen, moet er wel sprake zijn van een in de dekking annuleringsverzekering omschreven gebeurtenis. Om te zien om welke gebeurtenissen het gaat, kun je de polisvoorwaarden van de annuleringsverzekering raadplegen.

Kortlopende annuleringsverzekering vergelijken

Je kunt een kortlopende annuleringsverzekering naast een reisverzekering afsluiten. Maar bij veel verzekeraars is het ook mogelijk een annuleringsdekking als onderdeel van de reisverzekering af te sluiten. Dit kan een voordelige optie zijn. Vergelijk reisverzekeringen via onze vergelijkingsmodule met elkaar om te zien bij welke verzekeraars een annuleringsdekking mogelijk is en waar je het voordeligst uit bent. 

Kortlopende annuleringsverzekering of doorlopende annuleringsverzekering?

Je kunt ook kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering bij de reisverzekering, die gedurende het hele jaar tijdens alle reizen geldig is. Dat betekent dus dat je niet voor elke vakantie apart een reis en annuleringsverzekering hoeft af te sluiten. Je voorkomt daarmee bovendien dat je de annuleringsverzekering te laat afsluit. Bij de meeste verzekeraars moet een annuleringsverzekering namelijk uiterlijk zeven dagen na het boeken van de reis zijn afgesloten om er aanspraak op te kunnen maken.

Kortlopende annuleringsverzekering - Voordelen

  • Geen financiële teleurstelling bij het afbreken of annuleren van een reis
  • Af te stemmen op een specifieke reis
  • Soms ook vergoeding bij vertraging

Kortlopende annuleringsverzekering - Nadelen

  • Voor elke reis apart afsluiten 
  • Te laat afsluiten (binnen 7 dagen voor vertrek) kan gevolgen hebben voor de dekking
Bespaar eenvoudig op je reisverzekeringVergelijk nu het grootste aanbod reisverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Reisverzekering vergelijken
Zoeken ×
Ik ben op zoek naar:
Ongeveer 0 resultaten