Contact

Maximale reisduur reisverzekering

Wat is de maximale reisduur van mijn reisverzekering?

Er bestaan twee soorten reisverzekeringen: de kortlopende en doorlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is geldig voor het aantal dagen dat je deze afsluit. Een doorlopende reisverzekering is het hele jaar door geldig, echter geldt er wel een maximum voor het aantal dagen dat je aaneengesloten op reis kunt. Alles wat je moet weten over de maximale reisduur reisverzekeirng lees je in onderstaand artikel.

Maximale reisduur doorlopende reisverzekering

Bij de meeste doorlopende reisverzekeringen is de maximale reisduur 60 dagen. Er zijn ook verzekeraars die een lager of hoger maximum hanteren. Wat de maximale reisduur is bij jouw reisverzekeraar, kun je terugvinden in de voorwaarden van je reisverzekering.

Er zijn ook reisverzekeringen die speciaal zijn gericht op lange reizen, zoals de Lang op Reis verzekering van de Europeesche waarmee je 720 dagen aaneengesloten op reis kunt. Dit is bijvoorbeeld handig als je op wereldreis gaat. Daarnaast kun je met verschillende verzekeringen tot wel maximaal een jaar aaneengesloten op reis. Een voorbeeld hiervan is de Globetrotter reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Maximale reisduur kortlopende reisverzekering

In plaats van een doorlopende reisverzekering kun je ook kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Deze is altijd geldig voor de periode dat de reis duurt waarvoor je deze hebt afgesloten. Echter stellen verzekeraars vaak een maximum aan het aantal dagen waarvoor je een kortlopende reisverzekering kunt afsluiten. Dit kan oplopen tot wel zes maanden. Daarbij dien je er echter wel rekening mee te houden dat een kortlopende reisverzekering voor een lange periode afsluiten niet verstandig is. Over het algemeen kun je zeggen dat wanneer je langer dan 20 dagen op reis gaat een doorlopende verzekering goedkoper is.

Maximale reisduur overschreden, wat nu?

Heb je een kortlopende reisverzekering en moet je noodgedwongen langer op je vakantiebestemming blijven? Dan is dit bij een kortlopende reisverzekering gedekt zonder dat je hiervoor extra premie betaalt. Voorwaarden hierbij is wel dat je zo snel mogelijk weer naar huis terugkeert.

Als je besluit zelf je vakantie te verlengen, moet je zo snel mogelijk contact opnemen met de reisverzekeraar om de dekking van je kortlopende verzekering te verlengen. In dat geval moet je natuurlijk wel gewoon premie betalen voor de extra reisdagen.

Heb je doorlopende reisverzekering en overschrijdt je door overmacht de maximale reisduur? Dan geldt ook dat dit gewoon is gedekt, mits je zo snel mogelijk weer huiswaarts keert. Bij een doorlopende reisverzekering is het niet mogelijk de dekking te verlengen als je zelf besluit langer op je vakantiebestemming te blijven. Na de maximale reisduur vervalt automatisch de dekking van je doorlopende reisverzekering.

Wist je dat…Je niet alleen bespaart op de premie van je reisverzekering, maar ook op de kosten en de voorwaarden? Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod reisverzekeringen heel makkelijk op de meest belangrijke punten. Reisverzekering vergelijken