Klantenservice
Reisverzekering

Annuleringsverzekering negatief reisadvies

Biedt mijn annuleringsverzekering dekking bij een negatief reisadvies?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft geregeld een negatief reisadvies af als ze bijvoorbeeld door onlusten in het land alle niet-noodzakelijke reizen ontraden. Wat betekent zo'n negatief reisadvies dan voor je reisverzekering en annuleringsverzekering? Kun je de vakantie bijvoorbeeld annuleren bij een negatief reisadvies? Lees alles over de annuleringsverzekering negatief reisadvies in onderstaand artikel.

Wat is een negatief reisadvies?

Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft reisadviezen af voor verschillende landen. Als het ministerie het vanwege een oorlog, rampen of onlusten in een land het niet verantwoord acht hier naartoe te reizen, geeft zij een advies af waarin Nederlanders wordt afgeraden om hier naartoe te reizen. Een negatief reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken is geen bindend advies. Reizigers, touroperators en bijvoorbeeld vliegtuigmaatschappijen mogen zelf bepalen of zij nog naar het betreffende land vliegen.

Dekking negatief reisadvies annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering biedt niet altijd dekking vanwege een negatief reisadvies of als je je zorgen maakt over de onlusten in een land. Dit verschilt per verzekeraar. Besluit de reisorganisatie echter de reis te annuleren als gevolg van een negatief reisadvies, dan kom je meestal wel in aanmerking voor een vergoeding. Dit geldt alleen voor reisorganisaties die zijn aangesloten bij het Calamiteitenfonds en voor gebieden waarvoor dit fonds een beperkte dekking heeft afgegeven. Lees hier meer over in dit artikel: 'Calamiteitenfonds'.

Negatief reisadvies - Omboeken in plaats van annuleren

In de praktijk probeert een reisorganisatie de reis meestal om te boeken in plaats van de reis te annuleren. Je krijgt dan de mogelijkheid om naar een andere vakantiebestemming te reizen. Je bent echter niet verplicht hierop in te gaan. Ga je niet akkoord met de omboeking die de reisorganisatie voorstelt? Dan annuleert de reisorganisatie je boeking en krijg je de reeds betaalde kosten gewoon vergoed.

Ben je al op je vakantiebestemming wanneer het negatief reisadvies wordt afgekondigd en wil je terug naar huis? Als je reisorganisatie is aangesloten bij het Calamiteitenfonds krijg je ook de kosten die je hiervoor moet maken vergoed.

Tip! Krijg je te maken met onlusten, zoals rellen, op je vakantiebestemming en wil je terug naar huis? Neem dan contact op met de alarmcentrale van je reisverzekering. De medewerkers van deze centrale kunnen je helpen de terugreis te regelen en te zorgen dat je weer veilig thuiskomt.

Dekking reisverzekering bij negatief reisadvies?

Je kunt ervoor kiezen gewoon af te reizen naar een land met een negatief reisadvies. In de meeste gevallen is de dekking van je kort- of doorlopende reisverzekering dan gewoon van kracht. Wordt bijvoorbeeld je telefoon gestolen? Dan biedt de reisverzekering dekking hiervoor.

Schade als gevolg van oorlog, rellen, natuurrampen en dergelijke is per definitie uitgesloten van dekking bij je reisverzekering. Raken je spullen beschadigd als je onverhoopt in rellen terechtkomt, dan wordt de schade dus niet vergoed.

Tip! De dekking die een reisverzekeraar biedt bij een negatief reisadvies verschilt. Ben je van plan af te reizen naar een land waar een negatief reisadvies voor van kracht is, neem dan contact op met je verzekeraar om te controleren of je gewoon verzekerd bent en wat wel en niet gedekt is.

Wist je dat…Je op Geld.nl het grootste aanbod reisverzekeraars vergelijkt? Zo vind je zeker de best passende reisverzekering  tegen de laagste premie en ga je met een gerust hart op reis! Reisverzekering vergelijken
;