Contact

Ongevallendekking

Wat valt er onder de ongevallendekking reisverzekering?

Wanneer je een kort- of doorlopende reisverzekering afsluit, kom je waarschijnlijk ook de term ongevallendekking tegen. Als je hiervoor kiest, keert de reisverzekering een bedrag uit als je tijdens de vakantie door een ongeval overlijdt of blijvend invalide raakt. Hoeveel er wordt uitgekeerd bij overlijden hangt af van het gekozen dekkingsbedrag. Bij invaliditeit kijkt de verzekeraar ook naar de omvang van de invaliditeit. Wanneer je een pink verliest, krijg je bijvoorbeeld minder uitgekeerd dan wanneer je blijvend verlamd raakt.

Ongevallendekking reisverzekering bij overlijden

Als je door een ongeval komt te overlijden op vakantie dan keert de reisverzekering met ongevallendekking een vast bedrag uit aan je nabestaanden. Dit zijn bedragen van enkele duizenden euro’s. In de voorwaarden van je reisverzekering kun je zien hoe hoog dit bedrag precies is.

Wanneer de verzekerde jonger is dan 16 jaar of ouder dan 70 jaar wordt vaak minder uitgekeerd. Dit komt doordat de uitkering bij de ongevallendekking vooral bedoeld is om nabestaanden te compenseren voor inkomensverlies. Bijvoorbeeld voor een gezin als de kostwinner komt te overlijden. Bij verzekerden onder de 16 jaar en boven de 70 is het verlies aan inkomen voor nabestaanden minder groot, redeneren verzekeraars.

Ook wordt doorgaans minder uitgekeerd wanneer de verzekerde komt te overlijden door een ongeval met een motor of scooter.

Ongevallendekking bij invaliditeit

Als de verzekerde door een ongeval blijvend invalide raakt op vakantie, keert een reisverzekering met ongevallendekking een bedrag uit aan de verzekerde zelf. Dit bedrag wordt bepaald door de mate van invaliditeit. Als je door een ongeval een arm verliest, krijg je bijvoorbeeld meer uitgekeerd dan wanneer je alleen een pink verliest. Hoe hoog de uitkering is bij de uitkering is bij verschillende vormen van invaliditeit, kun je terug vinden in de voorwaarden van je reisverzekering.

Bij blijvende invaliditeit is de uitkering voor jongeren en ouderen vaak afwijkend. Daarnaast wordt bij blijvende invaliditeit door een ongeval met de motor of scooter door de meeste verzekeraars ook minder uitgekeerd.

Wist je dat…Je niet alleen bespaart op de premie van je reisverzekering, maar ook op de kosten en de voorwaarden? Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod reisverzekeringen heel makkelijk op de meest belangrijke punten. Reisverzekering vergelijken
;