Contact

Reisverzekering opzeggen

Hoe en wanneer reisverzekering opzeggen?

Een doorlopende reisverzekering zeg je op drie verschillende momenten op, namelijk per contractvervaldatum, bij een tussentijdse wijziging van premie of voorwaarden of per direct. Het opzeggen van een reisverzekering moet altijd schriftelijk gebeuren. Alles wat je moet weten over opzeggen reisverzekering lees je in onderstaand artikel.

Reisverzekering opzeggen per contractvervaldatum

Ga je een doorlopende reisverzekering afsluiten, dan is er standaard sprake van een contracttermijn van één jaar. Gedurende dat jaar is het in principe niet mogelijk de verzekering tussentijds op te zeggen. Opzeggen is gedurende dat eerste jaar alleen mogelijk per contractvervaldatum. Dat is de datum waarop het jaarcontract afloopt.

Per direct doorlopende reisverzekering opzeggen

Op 1 januari 2010 is er een einde gekomen aan het stilzwijgend verlengen van verzekeringen. Dat betekent dat verzekeraars sindsdien op tijd moeten aangeven wanneer de contracttermijn van een verzekering afloopt en verlengd wordt. Ook moeten zij de verzekerde informeren over de mogelijkheid de verzekering op te zeggen. Is de reisverzekering na de eerste contracttermijn van een jaar verlengd, dan heb je de mogelijkheid de verzekering maandelijks op te zeggen.

Heb je bijvoorbeeld op 1 maart 2018 een doorlopende reisverzekering afgesloten met contractvervaldatum 1 maart 2019, dan kun je de verzekering vanaf 1 maart 2019 elke maand beëindigen.

Opzeggen doorlopende reisverzekering bij tussentijdse wijziging

Gedurende de eerste contracttermijn van de verzekering is het dus niet mogelijk tussentijds op te zeggen. Daarop geldt één belangrijke uitzondering. Wijzigt de verzekeraar gedurende de contracttermijn de premie of voorwaarden van de doorlopende reisverzekering in jouw nadeel, dan mag je de verzekering per direct beëindigen. Je hoeft dan dus geen rekening te houden met de contractvervaldatum.

Nieuwe reisverzekering afsluiten?Vergelijk het grootste aanbod reisverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Reisverzekering vergelijken