Contact

Reisverzekering Amerika

Waarop letten bij reisverzekering Amerika?

Ga je binnenkort op vakantie naar Amerika? Zorg dan dat je beschikt over een reisverzekering met dekking voor medische kosten. De kosten voor een medische behandeling liggen in Amerika namelijk veel hoger dan in Nederland, waardoor een gewone zorgverzekering lang niet altijd voldoende dekking biedt.

Medische kosten reisverzekering Amerika

Het basispakket van je zorgverzekering biedt in het buitenland alleen dekking voor spoedeisende hulp, tegen Nederlandse tarieven. Hoe hoog de vergoeding is voor medische kosten die je in het buitenland maakt, hangt namelijk af van de tarieven die in Nederland gehanteerd worden. Omdat de tarieven in Amerika doorgaans vele malen hoger liggen, komt het vaak voor dat je zorgverzekering niet alle gemaakte kosten dekt en dat je moet bijbetalen, of dat je helemaal niet in aanmerking komt voor een vergoeding via je zorgverzekeraar.

Een voorbeeld:
In Nederland betaal je 300 euro voor de behandeling van een insectenbeet. Nu wordt je in Amerika gebeten door een insect en je laat je daarvoor in een Amerikaans ziekenhuis behandelen. De kosten voor medische zorg zijn in Amerika veel hoger dan in Nederland. Daar betaal je voor zo’n behandeling bijvoorbeeld 1800 euro. Toch vergoedt je zorgverzekering in dat geval slechts 300 euro.

Reisverzekering Amerika - Neem je polis mee

Daarbij komt dat je in Amerika alleen in noodgevallen zonder betalingszekerheid wordt behandeld. Mocht je naar het ziekenhuis gaan voor een situatie die geen noodgeval is, dan vragen ze je naar een verzekeringsbewijs, betalingsgarantie of voorschot. Je reisverzekering met dekking voor medische kosten is zo’n bewijs en zorgt er dus voor dat artsen je onder behandeling nemen. Zorg dus dat je een Engelse versie van je polis op zakt hebt.

Reisverzekering Amerika vergelijken

Op zoek naar een reisverzekering voor je reis naar Amerika die medische kosten dekt? Zorg dan dat je ‘dekking geneeskundige kosten’ hebt aangevinkt. De reisverzekeraars en –verzekeringen die medische kosten dekken worden vervolgens weergegeven. Op die manier kun je een goede vergelijking maken en een goedkope reisverzekering kiezen die aansluit bij jouw wensen. Deze kun je direct online afsluiten.

Wist je dat…Je niet alleen bespaart op de premie van je reisverzekering, maar ook op de kosten en de voorwaarden? Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod reisverzekeringen heel makkelijk op de meest belangrijke punten. Reisverzekering vergelijken
;