Contact

Au pair verzekering

Waarop letten bij au pair verzekering?

Ga je als au pair naar het buitenland? Dan is een goede voorbereiding van belang. Eén ding wat je zeker niet moet vergeten, is een reisverzekering afsluiten. Sommige reisverzekeraars, zoals Tasman Verzekeringen, Europeesche en Oom Verzekeringen, bieden reisverzekeringen speciaal voor au pairs aan. Want in de meeste gevallen is een ‘normale’ doorlopende reisverzekering niet geldig of ontoereikend qua dekking.

Au pair verzekering - dekking

In een au pair verzekering zijn kosten als gevolg van verschillende noodsituaties gedekt. Moet je bijvoorbeeld terug naar Nederland door een ernstige ziekte of overlijden van je vader of moeder. Of moeten je ouders overkomen omdat jou iets ernstigs is overkomen? Dan krijg je bij de meeste au pair reisverzekeringen de kosten vergoed. Maar ook andere situaties, zoals het breken van een voorwerp in het huis van het gastgezin, zijn gedekt. Daarnaast kun je je, net als bij een ‘gewone’ reisverzekering, aanvullend verzekeren. Zo stel je zelf jouw ideale au pair reisverzekering samen.

Tip! De voorwaarden en premie van een au pair reisverzekering kunnen verschillen. Daarom is het verstandig om, voor het afsluiten, verschillende au pair reisverzekeringen te vergelijken.

Au pair buitenland - Mogelijkheden

Een van de mogelijkheden om je aanvullend tegen te verzekeren, is tegen geneeskundige kosten. Wanneer je korter dan 1 jaar als au pair in het buitenland verblijft, ben je verplicht om je (basis) zorgverzekering aan te houden. Je betaalt dus ook nog een jaar zorgpremie. Maar de vergoeding die je ontvangt, hangt af van de Nederlandse tarieven. Je krijgt namelijk maximaal 100 procent van de in Nederland geldende tarieven vergoed. Als de ziektekosten in het land waar je als au pair aan de slag gaat duurder zijn dan in Nederland, ben je niet volledig verzekerd. Daarom is het slim om je hier aanvullend tegen te verzekeren. Dat kun je dus doen via een au pair verzekering of via een aanvullende zorgverzekering.

Tip! Ga je als au pair naar het buitenland? Dan kan het voordelig zijn om een hoog eigen risico zorgverzekering af te sluiten. Hierdoor betaal je minder premie. Het geld wat je hiermee uitspaart, kan je gebruiken om je au pair verzekering aan te vullen met dekking tegen ziektekosten. Op deze manier heb je vaak op een goedkopere manier een verzekering die beter bij je past. Onderstaand voorbeeld maakt dat wellicht duidelijker.

Voorbeeld:
Je hebt een zorgverzekering met een maximaal eigen risico. Hierdoor betaal je iedere maand 20 euro minder aan premie voor je zorgverzekering. Om je au pair verzekering uit te breiden met een dekking tegen ziektekosten, moet je iedere maand 13 euro meer premie betalen.
Door in dit voorbeeld voor een au pair verzekering met dekking tegen ziektekosten te kiezen, bespaar je iedere maand (20-13=) 7 euro, terwijl je (ongeveer) dezelfde dekking hebt.

Bespaar eenvoudig op je au pair reisverzekering!Vergelijk nu het grootste aanbod reisverzekeringen op Geld.nl! Sluit eenvoudig online de verzekering met de laagste premie af en bespaar tot wel 150 euro per jaar! Reisverzekering vergelijken