Contact

Reisverzekering auto

Hoe verzekeren voor pech onderweg in het buitenland?

Ga je op vakantie met de auto, dan kun je te maken krijgen met autopech in het buitenland. Om je hiervoor goed te verzekeren, kun je een aanvullende dekking voor automobilistenhulp bij je kort- of doorlopende reisverzekering afsluiten. In dit artikel leggen we uit wat deze dekking inhoudt en wat je moet doen bij autopech in het buitenland.

Reisverzekering auto buitenland nodig?

Bij de meeste reisverzekeringen is pechhulp in het buitenland niet standaard verzekerd. Je kunt hiervoor een aanvullende dekking afsluiten. Kijk altijd wel goed na of je deze dekking echt nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld een lidmaatschap bij de ANWB voor pechhulp in het buitenland? Dan is een aanvulling op je reisverzekering misschien niet nodig. Kijk om dit te bepalen of ANWB hulp biedt in het land waar je naartoe reist. 

Veel mensen kiezen tijdens hun autoverzekering afsluiten voor een aanvullende pechhulpverzekering. In dat geval is het ook belangrijk goed te checken of je autoverzekering niet al voldoende dekking biedt in het land waar je naartoe gaat met de auto.

Dekking reisverzekering autopech buitenland

Kies je voor een aanvullende dekking voor automobilistenhulp bij je reisverzekering? Dan vallen de volgende zaken onder deze verzekering:

  • Sleepkosten naar de dichtstbijzijnde garage
  • Opsturen van benodigde onderdelen als deze niet beschikbaar zijn in de garage zelf
  • Als de auto niet gerepareerd kan worden, kosten voor het overbrengen van het voertuig naar Nederland.
  • Rechtsbijstand bij de schadeafhandeling.

Bij sommige reisverzekeraars vallen vervangend vervoer of kosten voor een noodgedwongen verblijf in een hotel als gevolg van de autopech ook onder de dekking voor automobilistenhulp. Maar dit is niet altijd geval. Check hiervoor dus de voorwaarden van je reisverzekering.

Autopech in het buitenland, wat te doen?

Als je autopech krijgt in het buitenland, is het natuurlijk belangrijk een zo veilig mogelijke plek op te zoeken om te stoppen en alle veiligheidsvoorschriften in acht te nemen, zoals het plaatsen van een gevarendriehoek en eventueel een reflecterend hesje aan te trekken.

Vervolgens meld je de autopech bij de alarmcentrale van je reisverzekering. Hierbij is het verstandig je polisnummer en kenteken bij de hand te hebben en dat je de locatie waar je voertuig zich bevindt zo nauwkeurig mogelijk doorgeeft. De alarmcentrale zorgt dan dat er hulp komt.

Om te zorgen dat je zelf goed voorbereid bent bij autopech in het buitenland, kun je voor vertrek zelf al checken wat de verkeersregels zijn in het land waar je naartoe reist en welke zaken je verplicht bent bij je te hebben in de auto. Ook moet je een Europees schadeformulier en een Groene kaart meenemen.

Wist je dat…Je niet alleen bespaart op de premie van je reisverzekering, maar ook op de kosten en de voorwaarden? Op Geld.nl vergelijk je het grootste aanbod reisverzekeringen heel makkelijk op de meest belangrijke punten. Reisverzekering vergelijken